Foto: Ministarstvo finansija Republike Srbija
Novi objekti

Kako će izgledati Nacionalni stadion u Surčinu

Projekat izgradnje nacionalnog stadiona ponovo je aktuelan, a njegova izgradnja koštaće 250 miliona evra.

Da će se stadion nalaziti u Surčinu, znalo se i ranije, a sada je poznato da će se graditi blizu auto-puta Miloš Veliki i blizu puta Beograd-Surčin.

Izneti su i detalji i o samoj konstrukciji, a na 3D prikazima budućeg rešenja stadiona, koje je predstavilo Ministarstvo finansija, mogu se videti zeleni zidovi.

Stadion „neće biti nimalo jeftin“, odnosno za njegovu izgradnju je u budžetu za 2020. opredeljeno 250 miliona evra, piše eKapija. Kapacitet stadiona biće 55.000 gledalaca.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

4 komentara

 1. Anton

  Mediokritetska arhitektura u svakom smislu. Nemaštovita, megalomanska, na stranu što je ovakva zgrada trenutno nepotrebna i što će biti preskupa.
  A i pitanje je kako bi se kod nas ove „zelene“ terase koje su očigledno okosnica spoljašnjeg izgleda, izvele i posle održavale. I da li bi u izvođačkim razmerama debljina ploča na kojima je drveće morala znatno da se poveća.

 2. Mika

  Omiljeno ubacivanje zelenih zidova i krovnih bašti u rendere koji po pravilu nikada ne budu zapravo izvedeni.

 3. Student arhitekture

  Ko projektuje ove i ovakve projekte za državni režim i propagandu? AIM Studio, tj. profesori Petrofić i Rašković? Da li je to poznato? Znam da se priča da su oni, pored onog skandala od Gondole na Kalemegdanu, projektovali i ništa manje upitan i skandalozan stadion u Kragujevcu.

  Koja je fora objaviti vest o izgradnji stadiona, a ne spomenuti ko je autor? Nisu renderi nastali sami od sebe – treba ispitati izvor. Isto, kako to da se zida „nacionalni stadion“ bez nacionalnog arhitektonskog konkursa? Nije li takav odnos prema arhitektonskoj i urbanističkoj struci alarmantan?

  Pogledajte koliko ogromna površina je predviđena za popločavanje – to su hektari i hektari površine pod granitnim i behaton pločama. Čemu takav dizajn? Ko će to da plati? Ko će da boravi na tolikom javnom prostoru – pa, to nema nigde u svetu.

  Projekat stadiona je onako – šupalj do bola. Rekao bih par letećih danjira naslaganih jedan iznad drugog, a na takav magičan način da statika odoleva zakonima fizike i gravitacije. U prevodu – koga oni zajebavaju?

  Pored svih tih stvari, vas brine zelenilo na renderima – pa, dobro ljudi, da li ste vi normalni?

  1. Daša

   E studentu,
   Niste u pravu.
   Ovo delo nije delo prof.Bore Petrovića.
   Autor je stadiona u Kragujevcu, a takođe i
   ostalih brojnih sportskih kompleksa za koje je dobio i nagrade ali ne u Srbiji, već u inostranstvu.
   Savet za Vas.
   Ne budite deo neproverenih informacija i intriga, škodi za rast i razvoj.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *