Saveti arhitekte Sonje

Kako uklopiti boje u enterijeru

Najbolje kombinacije boja za enterijer su palete koje nam dolaze iz prirode.  One uključuju neutralne bele, sive, udobne braon i krem boje u kombinaciji sa jarkom more plavom, žutom ili narandžastom. Ne postoje boje koje treba izbegavati ali je važno je da izaberete prave tonove koje će se uklopiti i stvoriti harmoničan i opuštajući izgled.

Izdvojićemo neke od šema boja koje se pojavljuju u prirodi u određeno doba godine i objasniti kako ih možete uneti u vaš prostor.

Jesenja paleta

Najbolja kombinacija sa braon zidom jeste nameštaj u svetloj, neutralnoj, krem boji sa obaveznim narandžastim ili zelenim dataljima. Ovi zemljani tonovi učiniće vaš enterijer toplim i udobnim.

Paletu jesenjih boja upotrebljenu u ovom enterijeru pogledajte pri dnu slike.

Letnja paleta

Živost i letenje veselo raspoloženje u enterijer unosi plava boja mora na garnituri za sedenje i sunčano žuti detalji kao što su jastuci i lusteri. Prikladnija za mlađe stanovnike, kombinacija neutralnih belo-sivih zidova sa nameštajem i detaljima jarke boje ostaviće vas bez daha.

Paletu veselih boja upotrebljenu u ovom enterijeru pogledajte pri dnu slike.

Topla zimska paleta

Neutralne boje enterijera izgledaju elegantno i pružaju mogućnost  isticanja atraktivnih dekora. U ovom slučaju to je sofa jarko crvene boje i prirodan krem kamen na zidu. Kamen, peć i drvena tavanica u svetloj prostoriji sa crvenim detaljima predstavlja idealnu kombinaciju.

Paletu upotrebljenu u ovoj toploj planinskoj kućici pogledajte pri dnu slike.

Prolećna paleta

Izaberite neutralne boje za zidove, podove i plafone poput bele, sive i krem i braon. Njih kombinujte sa smelim šarenim detaljima roza ili zelene boje. Neutralne boje su boje enterijer odličan izbor koji omogućavaju da nakon nekog vremena, bez velikih ulaganja, enterijer možete osvežiti jednostavnom zamenom detalja druge boje.

Cvetnu paletu u kombinaciji sa neutralnim bojama bele i sive, upotrebljenu u ovom enterijeru,  pogledajte pri dnu slike.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. robert

  meni je najbolja prolecna paleta

 2. dekoracijezidova

  Ljubičasta boja je uvek u trendu.
  Ljubičasta se može koristiti na dva različita načina tako da kreira dva različita raspoloženja.Na primer u spavaćoj ili dnevnoj sobi ona donosi talas strasti, sa druge strane u trpezariji može da odaje utisak formalnosti i raskoši.
  Nemoj te se plašiti da koristite ljubičastu u pitanju je bogat i topao ton .U kombinaciji sa belim podom u modernom domu povećava životnu energiju. U kombinaciji sa tamnim podovima kao što je boja oraha ostavlja divni i skoro strastveni utisak. Da biste dobili najveći kontrast sa ljubičastom kominute sa kivi zelenom bojom pistaća ili naradžastom ova kombinacija boja donosi svež, moderan i dinamičan izgled u vašem domu.

 3. andjelka

  Dnevna soba mi je 6,5×3,5 nisam spustala plafon,visina je 2,6m,prozori su sa istocne strane,-smijem li se usuditi obojiti plafon u smedje-sivu boju?

 4. Braon i plava: Kombinovanje boja u enterijeru | Gradnja

  […] Saznajte i kako najbolje uklopiti boje u enterijeru. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *