Najbolje kombinacije boja za enterijer su palete koje nam dolaze iz prirode.┬á One uklju─Źuju neutralne bele, sive, udobne braon i krem boje u kombinaciji sa jarkom more plavom, ┼żutom ili narand┼żastom. Ne postoje boje koje treba izbegavati ali je va┼żno je da izaberete prave tonove koje ─çe se uklopiti i stvoriti harmoni─Źan i opu┼ítaju─çi izgled.

Izdvoji─çemo neke od ┼íema boja koje se pojavljuju u prirodi u odre─Ĺeno doba godine i objasniti kako ih mo┼żete uneti u va┼í prostor.

Jesenja paleta

Najbolja kombinacija sa braon zidom jeste name┼ítaj u svetloj, neutralnoj, krem boji sa obaveznim narand┼żastim ili zelenim dataljima. Ovi zemljani tonovi u─Źini─çe va┼í enterijer toplim i udobnim.

Paletu jesenjih boja upotrebljenu u ovom enterijeru pogledajte pri dnu slike.

Letnja paleta

┼Żivost i letenje veselo raspolo┼żenje u enterijer unosi plava boja mora na garnituri za sedenje i sun─Źano ┼żuti detalji kao ┼íto su jastuci i lusteri. Prikladnija za mla─Ĺe stanovnike, kombinacija neutralnih belo-sivih zidova sa name┼ítajem i detaljima jarke boje ostavi─çe vas bez daha.

Paletu veselih boja upotrebljenu u ovom enterijeru pogledajte pri dnu slike.

Topla zimska paleta

Neutralne boje enterijera izgledaju elegantno i pru┼żaju mogu─çnost┬á isticanja atraktivnih dekora. U ovom slu─Źaju to je sofa jarko crvene boje i prirodan krem kamen na zidu. Kamen, pe─ç i drvena tavanica u svetloj prostoriji sa crvenim detaljima predstavlja idealnu kombinaciju.

Paletu upotrebljenu u ovoj toploj planinskoj ku─çici pogledajte pri dnu slike.

Prole─çna paleta

Izaberite neutralne boje za zidove, podove i plafone poput bele, sive i krem i braon. Njih kombinujte sa smelim ┼íarenim detaljima roza ili zelene boje. Neutralne boje su boje enterijer odli─Źan izbor koji omogu─çavaju da nakon nekog vremena, bez velikih ulaganja, enterijer mo┼żete osve┼żiti jednostavnom zamenom detalja druge boje.

Cvetnu paletu u kombinaciji sa neutralnim bojama bele i sive, upotrebljenu u ovom enterijeru,  pogledajte pri dnu slike.