Arhitektura

Kampovanje može da bude i glamurozno u jednom ovakvom šatoru

Priroda kao najveći model za dizajn i ovog puta bila je motivacija za stvaranje jedne multifunkcionalne strukture.

Froute pod, delo studija Giant Grass je polu-trajno instalirana forma. Ona se može koristiti za smeštaj, meditaciju, letnju baštu ili kako su sami autori rekli za „glamping“, odnosno glamurozno kampovanje. Međutim za ovakvu vrstu kampovanja, možda bi problem bio transport… osim ako ne odlučite da kamp naselje bude vaše dvorište.

Froute pod01

Pod ove strukture ima osmougaonu osnovu, prečnika tri metra. S maksimalnom visinom unutrašnjosti od 2,4 metara ne morate savijati glavu kao u klasičnim šatorima. Unutrašnjost je dovoljno velika da se može smestiti bračni krevet i tako savršeno uživati u pogledu na nebo kroz bočne otvore ali i kroz onaj na vrhu šatora.

Froute pod02

Dva bočna krila ovog šatora mogu se otvarati i formirati tendu, koja se pruža preko drvene platforme. Ona savršeno izdiže ovu konstrukciju dovoljno van zemlje, kako bi korisnicima bilo udobnije a istovremeno i dovoljno blizu prirodi. Međutim, baš zbog ove platforme učestaliji transport ove konstrukcije bio bi problematičan.

Froute pod03

Konstruktivni elementi izrađeni su od bambusa, a ovojni deo je od jakog vodootpornog materijala. Ovu konstrukciju u potpunosti mogu montirati dve osobe za 45 minuta. Froute pod je trenutno u fazi prototipa, ali se početak proizvodnje očekuje u narednih nekoliko meseci.

Froute pod04

Froute pod05

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *