Dešavanja

Karting staza i autodrom u Novom Sadu

Novi Sad će uskoro dobiti novi poligon za obuku vozača, koji će sadržati i karting stazu i autodrom, kaže za 021 član gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević.

Prema njegovim najavama, nova lokacija poligona će biti u Kaćkom ataru. „Lokacija je poznata, i znamo da će novi poligon biti izgrađen između Kaća i auto-puta“, kaže Bubnjević za 021.

Ono što je novina je da će poligon sadržati i modernu karting stazu, na kojoj će iskusniji vozači moći da uživaju u brzoj vožnji. Bubnjević kaže da je ovom odlukom definitivno izbačena opcija da se staza Mišeluk koristi za bilo šta osim za saobraćaj.

„Bilo je opcija da se za ovu namenu koristi Mišeluk, ali smo definitivno odustali od toga, jer je u pitanju veoma bitna deonica puta, koja treba da ostane gradska saobraćajnica. Prema tome, na Mišeluku neće biti nikakvog auto sporta, već samo neometan saobraćaj“, objašnjava Bubnjević.

Karting stazu prave bogataši

Prema njegovim rečima, izgradnju karting staze neće finansirati grad, već lokalni bogataši, kojima je u interesu gradnja ovakve piste. „Izgradnju će finansirati privatnici. Karting je sport boljestojećih Novosađana, tako da oni imaju interes da, na primer, njihova deca ne moraju da idu u Kulu kako bi vozili, već da to mogu da imaju i u svom gradu“.

Predsednik Auto-moto kluba „Novi Sad“, Radmilo Pavlović, kaže za naš radio da će izmeštanje ljubitelja brze vožnje iz grada na obezbeđen prostor koristiti svima. „Svakako, pozdravljam odluku. Krajnje je vreme bilo da se iz grada izmeste ovi što divljaju po ulicama, i motoristi, i automobilisti“, navodi Pavlović.

Poligon za obuku vozača kod Najlon pijace, koji su Novosađani do sad koristili, prostire se na 12.000 kvadratnih metara, ali, po ocenama stručnjaka, ispunjava samo minimum uslova za kvalitetnu obuku.

Izvor: Radio 021

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *