Budući izgled Hotela Keight u Opatiji; Vizuelizacija: 3LHD
Regionalni projekti

Hiltonov hotel Keight po projektu 3LHD omaž je opatijskoj rivijeri

Diskretni tonovi i teksture daju objektu klasičan izgled, prilagođen okolini i osnovnoj nameni, a inspirisan je plovidbom, morem i putovanjima.

Novi luksuzni hotel lanca Hilton, koji se u martu iduće godine otvara u Opatiji, gradi se na lokaciji u samom centru ovog hrvatskog turističkog centra, kraj najvećeg gradskog kupališta Slatina.

Projekat potpisuje renomirani arhitektonski studio 3LHD, a hotel bruto površine od preko 7.000 m² biće deo Hiltonove luksuzne linije Curio Collection koja ima 70 hotela u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Hotel Keight inspirisan je plovidbom, morem i putovanjima; Vizuelizacija: 3LHD

Povratak kući nakon dugog putovanja

Što se tiče njegovog arhitektonskog oblikovanja, Hotel Keight inspirisan je plovidbom, morem i putovanjima. Prostornim rasporedom odražava raspored paluba broda, objašnjavaju iz zagrebačkog studija.

„Smešten u centru Opatije, ovaj savremeni hotel predstavlja omaž opatijskoj turističkoj baštini, mesto druženja i okupljanja u kojem gosta dočekuje prijatna atmosfera i osećaj povratka kući nakon dugog putovanja“ – navode iz 3LHD.

Hotelski bazen projektovan je na krovu; Vizuelizacija: 3LHD

Diskretni tonovi i teksture daju objektu klasičan izgled, a ujedno doprinose kvalitetnijoj slici urbanog prostora.

Fasada je strukturirana u pravilnom rasteru, sastavljenom od ostakljenih polja odvojenih horizontalnim (međuetažnim) i vertikalnim konstrukcijskim elementima pročelja.

„Diskretni tonovi i teksture, karakteristični za zaštićeni ambijent opatijske istorijske građevine, daju objektu klasičan izgled, prilagođen okolini i osnovnoj nameni, a ujedno doprinose kvalitetnijoj slici urbanog prostora“ – kažu arhitekte.

Fasada je strukturirana u pravilnom rasteru; Vizuelizacija: 3LHD

Restoran inspirisan starim „kužinama“

Centralna tačka hotela je restoran u prizemlju, sastajalište za goste hotela, goste grada i sve stanovnike Opatije, inspirisano starim primorskim „kužinama“, koje podstiče na zajedničko obedovanje i druženje.

„U hotelskoj će se kafani, po uzoru na opatijske i bečke, ispijati kafa i uživati u tradicionalnim poslasticama“ – kažu iz zagrebačkog arhitektonskog studija.

Drugi bar u prizemlju otvara se na restoran s terasom; Vizuelizacija: 3LHD/Hilton

Na krovu se nalaze bar, bazen i sunčalište, gde svetli tonovi predstavljaju svojevrsan beg u svet snova.

Smeštajne jedinice su savremena varijanta brodskih „staterooms“, kako su se tradicionalno nazivale kabine prve klase na brodovima.

„Tamnim koloritom, bojama neba i mora u oluji, uvlače gosta u sigurno utočište“ – objašnjavaju iz 3LHD.

Na krovu se nalaze bar, bazen i sunčalište, gde svetli tonovi predstavljaju svojevrsan beg u svet snova. Na donjoj „palubi“, u podrumu hotela, nalaze se wellness sadržaji.

Detalj iz velnes centra; Vizuelizacija: 3LHD

Pogled na more i opatijske krovove

Opatijski Keight imaće 54 sobe i biće prvi hotel ove linije u Hrvatskoj, a sa njegovog krova pružaće se pogled na more i opatijske krovove.

Hotel će imati i elegantno dizajnirani luksuzni spa, a sam objekat smešten je na manje od dva minuta hoda od mora i nekoliko minuta vožnje od najboljih opatijskih i riječkih restorana.

Curio Collection poznat je po luksuznim hotelima koji od svega, od dizajna do gastronomije, obavezno uključuju lokalne specifičnosti, pa će tako biti koncipirana i ponuda u opatijskom Keightu.

3D vizuelizacija

Budući izgled Hotela Keight u Opatiji; Vizuelizacija: 3LHD
Budući izgled Hotela Keight u Opatiji; Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD/Hilton
Vizuelizacija: 3LHD/Hilton
Vizuelizacija: 3LHD/Hilton
Vizuelizacija: 3LHD/Hilton
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD
Vizuelizacija: 3LHD/Hilton
Vizuelizacija: 3LHD/Hilton

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *