Hotel Riva’s Ičići kraj Opatije; Foto: DDG Group
Regionalni projekti

Riva Ičići: Mađarski investitor gradi kraj Opatije hotel iz grupacije Marriott

Jedan od najbogatijih Mađara Lorenc Mesaroš ulaže 70 miliona evra u gradnju luksuznog hotela s pet zvezdica na 22.000 kvadratnih metara sa urbanim trgom kao mestom okupljanja.

Na leto 2025. u Ičićima kraj Opatije otvoriće se prvi hotel iz grupacije Marriott International na severnom Jadranu i prvi hotel u Hrvatskoj koji će poslovati pod njihovim vodećim brendom Marriott Hotels, piše Poslovni.

Marriot naime postaje operater luksuznog Riva’s Hotels & Resorta u Ičićima, čiju gradnju vrednu 70 miliona evra finansira mađarski investitor Lorinc Mesaroš, u saradnji s lokalnim developerom DDG Grupom, koji ima svoje kancelarije i u Beogradu. Projekat potpisuje studio ZDL arhitekti iz Rijeke, koji takođe imaju biro u sprskoj prestonici.

Nakon ulaganja u fudbalski klub Osijek kao i u Hotel Miramare u Opatiji, ovo je Mesarošova nova velika investicija u Hrvatskoj.

Srodni članci na portalu Gradnja:

180 soba u luksuznom hotelu s pet zvezdica; Foto: DDG Group

Izgradnja hotela na 22.000 kvadratnih metara, s podzemnom garažom s pet nadzemnih etaža, krenula je u maju prošle godine.

Riva’s će biti hotel s 5 zvezdica, 180 soba i 12 vila, a projekat uključuje i izgradnju saobraćajnica, pešačkog mosta do mora kao i novi sistem odvodnjavanja kišnice. Izgradnja hotela na 22.000 kvadratnih metara, s podzemnom garažom s pet nadzemnih etaža, krenula je u maju prošle godine.

Ovim projektom Ičići dobijaju luksuzni turizam i urbani trg kao mesto okupljanja, a pripreme za početak izgradnje trajale su čak tri godine.

Riva’s će biti hotel s 5 zvezdica, 180 soba i 12 vil; Foto: DDG Group

Najjači hotelski brend na opatijskoj rivijeri

Riva’s će poslovati pod brendom Marriott Hotels, nosećim brendom grupacije koji se može pohvaliti najvećim brojem hotela u njihovoj kategoriji “upscale”, sa 7.085 hotela u 138 zemalja.

Na tržištu se Marriott Hotels brend takmiči s Hyattom, Hiltonom i Intercontinentalom, a iako je Marriott u Hrvatskoj prisutan s drugim brendovima, ovo je prvi hotel u Hrvatskoj koji posluje pod ovim brendom. To će ujedno biti i najjači hotelski brend na opatijskoj rivijeri.

Podsetimo, prvi hotel iz ovog lanca u Srbiji otvoren je u Beogradu 2015. godine.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Info

    Treba napomenuti da je projekat uradio studio ZDL arhitekti iz Rijeke, koji takođe imaju kancelariju u Beogradu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *