Opremanje

Klizna staklena vrata: Ramovi i izbor stakla

Klizna vrata su praktično rešenje ukoliko želite da odvojite kuhinju od dnevne sobe. Ukoliko se odlučite za klizna vrata od stakla, štampano staklo pruža bezbroj mogućnosti različitih motiva.

Staklena vrata mogu da se izvedu bez rama što dopušta da se štampani dekor dođe do izražaja u punom sjaju. Kližači se postavljaju na zid ili plafon. Izbegavaju se klizači odnosno šine na podu jer stvaraju prepreku prilikom hoda.

Za klizna vrata se uglavnom koristi kaljeno staklo a pored dekorisanja štampanjem mogu da budu peskirana. Osim klasičnog peskarenja cele površine moguće je peskariti motive i razne geometrijske oblike.

stampana-staklena-vrata

Okoliko želite da sačuvate intimu, staklo može biti potpuno bojeno ili sa štampanim dekorom preko cele površine vrata kao što je izvedeno na slici ispod.

Pogledajte naka od rešenja dekorativnih kliznih vrata italijanske kompanije Casali.

bojena-vrata

klizna-vrata-u-kancelariji

klizna-staklena-vrata

klizna-vrata

polukruzna-klizna-vrata

staklena-vrata

Pogledajte kako izgledaju klizna vrata u alminijumskom ramu minimalne debljine.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Stankovic Maja

  Molim Vas da mi odgovorite koa je cena staklenih kliznih vrata u jeftinijoj varijati koja bi odvojila kuhinju od dnevnog boravka dimenzija 240×150 dvokrilna ili jednokrilna.
  Orhentaciono me zanima cena.
  Hvala Vam

  1. Sonja Brstina

   Orjentacionalna cena kliznih vrata od MDF-a sa staklenom ispunom za ovu dimenziju je od 500 evra pa naviše. Ako bi vrata bila niža , cena bi bila povoljnija. Na ovu širinu od 150 cm preporučljivo je da idu dupla vrata umesto jednog krila koje bi biti jako teška. Za tačnu ponudu najbolje da kontaktirate direktno stolare ili firme koje se bave staklom. Mozete ih pronaći u našem adresaru: https://www.gradnja.rs/adresar/kategorije/izrada-namestaja-po-meri i https://www.gradnja.rs/adresar

 2. Milovan Markovic

  Koliko kostaju vrata sa fotografije 5 -8 dimenzija 250×200

 3. Katarina

  Interesuje me radite li vrata u dr. Gradovima konkretno u Čačku

Ostavite odgovor

Obavezna polja *