Nova zgrada u Kragujevcu planirana je u Ulici Liceja knjaževine Srbije; Rendering: Creative Box
Novi objekti

U Kragujevcu u planu stambeno-poslovna osmospratnica sa 233 stana

Privatni investitor planira izgradnju objekta poluatrijumskog tipa, sa sedam lokala i ukupno 253 parking mesta na parceli i u tri podzemne garaže. 

Nepunih šest meseci nakon najave izgradnje sedmospratnice u Ulici Miodraga Vlajića Šuke, Grad Kragujevac oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovne osmospratnice u Ulici Liceja knjaževine Srbije u gradu na Lepenici.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je lokalni Biro za geodetske i inženjerske delatnosti „Vizura Ing“, podnosilac zahteva za potvrđivanje je privatni investitor Stefan Kostić, takođe iz Kragujevca.

Projekat i koncept celokupne forme projektovao Arhitektonski atelje za projektovanje i dizajn „Creative Box“ – arhitekta Filip Sekulić sa svojim timom.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Okruženje sa markiranom predmetnom lokacijom

Dobra povezanost sa ostalim delovima grada

Urbanistički projekat tretira katastarsku parcelu u kragujevačkom naselju Bubanj koja predstavlja građevinsku parcelu planiranu za izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 233 stana i sedam lokala,  predviđene spratnosti Po3+Po2+Po1+Pr+8.

Građevinska parcela, površine 5.367 m2, nalazi se oko 1 km severno od užeg gradskog jezgra.

Lokacija je približno trougaonog oblika sa veoma izraženom denivelacijom, dok je prostor neizgrađen. Parcela je u direktnom kontaktu sa Ulicom Slobode i Ulicom Liceja knjaževine Srbije, dok se svojom južnom stranom oslanja na regulisani pojas Sušičkog potoka.

Građevinska parcela ima površinu od 5.367 kvadratnih metara; Rendering: Creative Box

U sklopu parcele predviđeno je 21 parking mesto na parceli i 232 garažna mesta u sklopu objekta.

Objekat je slobodnostojeći, poluatrijumskog tipa, te formira dva trga, unutrašnji – polujavni, namenjen stanarima, i spoljašnji okrenut prema budućem kružnom toku i dominantnom pešačkom koridoru prema fakultetima Kragujevačkog Univerziteta, Rektoratu, Drugoj kragujevačkoj gimnaziji i Palati pravde.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, predviđa se spratnost Po3+Po2+Po1+Pr+8, sa ukupnom neto površinom od oko 15.500 kvadrata.

U sklopu parcele predviđeno je 21 parking mesto na parceli i 232 garažna mesta u sklopu objekta, ukupno 253 parking mesta.

Osnova prizemlja

Tri velike podzemne garaže

U podrumskim etažama se formiraju tri velike garaže – dve sa po 77 i jedna sa 78 garažnih mesta. Garažama se pristupa preko spoljašnje saobraćajnice nagiba maksimalno do 12%.

U prizemlju se formiraju poslovni prostori i stanovi u jugoistočnom delu objekta, dok se na spratovima nalaze stanovi različitih struktura i površina – od 27 do 108 m2.

Urbanističkim projektom predviđena je fazna realizacija do potpune realizacije ovako koncipiranog objekta. Faznost se ogleda u realizaciji novoprojektovanog objekta kroz 4 faze definisane predloženim idejnim rešenjem.

Otvoreni prostor planiran je kao uređena parterna površina uz primenu različitih vrsta popločanja, sa ozelenjavanjem i opremanjem elementima urbanog mobilijara (klupe, osvetljenje, kante za otpatke i sl.).

Otvoreni prostor planiran je kao uređena parterna površina uz primenu različitih vrsta popločanja; Rendering: Creative Box

Primedbe i sugestije do 16. septembra

Uvid u urbanistički projekat može se ostvariti na sajtu grada Kragujevca, dok je rok za slanje primedbi i sugestija u pisanoj formi 16. septembar 2022. godine.

Grafički prilozi

Osnova podruma -3
Osnova podruma -3
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova prvog sprata
Osnova prvog sprata
Presek 1-1
Presek 1-1
Istočna fasada
Istočna fasada
Južna fasada
Južna fasada

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Jelena

    Sviđa mi se što je tako zelena. Ovako stepenaste zgrade, poput onih na Novom Beogradu, mogu da deluju sivo i prljavo, ovo zelenilo osvežava. Ja bih na balkone dodala i zeleno-bele luna tende, za još svežiji izgled.
    Ali, sve u svemu, baš su lepe.

Оставите одговор

Obavezna polja *