Arhitektura

Kreveti u kotrljajućim drvenim kutijama

Ovaj apartman nazvan Atelierhouse u italijanskom gradu Bolzano osmislio je Harry Thaler za potrebe muzeja savremene umetnosti Museion.

U okviru muzeja nalazi se jedan apartman koji služi kao privremeni dom za gostujuće umetnike. Pošto je za njihov rad često potreban puno slobodno prostora, arhitekta je osmislio mobilijar koji se lako može premeštati. Drvene kutije na točkovima, koji služe kao kreveti, ormani i radni stolovi, lako se mogu grupisati i gurnuti prema zidovima.

Atelierhouse-by-Studio-Harry-Thaler_dezeen_ss_2

Jedna drvena kutija služi i kao dupli krevet u kojem se gosti koji nisu sami mogu osamiti zatvaranjem stranice. Doduše, ne znamo ko može da prespava u zatvorenoj drvenoj kutiji a da ga to ne podseti na nešto mnogo morbidnije…

Postojeći enterijer bio je veoma hladan jer je napravljen od stakla, alumijuma i belih zidova pa se zato Harry Thaler odlučio da utopli atmosferu furniranim nameštajem.

Atelierhouse-by-Studio-Harry-Thaler_dezeen_ss_9 Atelierhouse-by-Studio-Harry-Thaler_dezeen_ss_10Atelierhouse-by-Studio-Harry-Thaler_dezeen_ss_1

 

Pogledajte i kako izgleda mobilni nameštaj Multiplo za male stanove.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *