Izdvojeno, Regionalni projekti

Kupola KingDome instalirana na Jadranu

Modularna kupola smeštena je na malom nenaseljenom ostrvu kod Šibenika i pruža pravo glamping iskustvo.

Geodezijska kupola najstabilnija je struktura ikad izmišljena, istovremeno najlaganija i najčvršća. Među prvima je svojstva geodezijske sfere u građevinske svrhe iskoristio američki arhitekta, dizajner i inovator Buckminster Fuller, na čijim istraživanjima je i napravljen KingDome. Još kada je postavite na tako lepom mestu kao što je malo nenaseljeno ostvo šibenskog arhipelaga, njene prednosti se još više ističu.

Skrivena u gustoj borovoj šumi, a opet u blizini morske obale, KingDome nadsvođuje 40 kvadratnih metara i pruža odmor za četiri osobe. Ova kupola ima potpuno opremljenu kuhinju, kupatilo s tuš kabinom, spavaću sobu kao i galeriju s dodatna dva ležaja. S troetažne terase s prirodnom vegetacijom pruža se pogled na more i Kornate, piše D&D.

KingDome-kupola-2 KingDome-kupola-3

Konstrukciju čine trouglovi od pocinkovanog čelika dok je kupola obložena PVC platnom u beloj boji.

 

Elegantna konstrukcija oblika polusfere osigurava nosivost kao i otpornost na različite vremenske uslove. Konstrukciju čine trouglovi od pocinkovanog čelika koji joj daju izuzetnu nosivost. Zbog svojih idealnih proporcija, deluje estetski kompaktno i uravnoteženo, a montira bez upotrebe mehanizacije. Obložena je PVC platnom u beloj boji.

KingDome-kupola-4

Sa svojih 4,1 metara visine i 40 metara kvadratnih natkrivene površine, Kingdom je veoma prostrana za odmor. Zbog svojih idealnih proporcija, deluje estetski kompaktno i uravnoteženo, a montira se najbrže od svih modela i bez upotrebe mehanizacije.

KingDome-kupola-1

Luksuzno kampovanje, odnosno glamping, uz toplu vodu i struju podrazumeva i brzu wifi mrežu.

KingDome-kupola-6

Ni noću nije ništa manje lošije iskustvo…

KingDome-kupola-7 KingDome-kupola-8

Foto: Kingdome

Pogledajte i kako izgleda kupola koja je napravljena od bambusa.

Vegetarijanski čelik: Kupola napravljena od bambusa

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *