Svetski projekti

Lagana čelična staza prolazi kroz šumu na visini od 13 metara

U okviru engleskog nacionalnog parka Westonbirt, otvorena je staza koja pešacima omogućava da se kreću kroz krošnje autohtonih vrsta drveća ove oblasti.

Ova izdignuta staza, u formi vijugavog pešačkog mosta, projekat je studija Glenn Howells Architects, koji je na projektu sarađivao sa inženjerskom firmom Buro Happold. Staza duga 300 metara posetiocima omogućava bliski susret sa autohtonim vrstama drveća, ali i pogled na prelepu istorijsku regiju Engleske.

Westonbirt staza

Na četiri ključne tačke šetališta staza je proširena, kako bi posetioci mogli komfornije i bez smetnji da se prepuste prirodi koja ih okružuje.

Westonbirt staza 02

Tokom realizacije projekta korišćeni su materijali koji se skladno uklapaju u okruženje. Čak i lagane čelične ograde su smanjene težine, kako bi manje uticale, zajedno sa celokupnom konstrukcijom, na okolinu, piše Designboom.

Westonbirt staza 03

Rastojanje između svakog para kosih stubova je 10,5 metara, što je omogućilo kontinuitet u kretanju zvuka. Takođe, temelji stubova pažljivo su postavljani kako ne bi ugrozili drveće.

Westonbirt staza 04

Nova staza omogući će svim posetiocima, bez obzira na godine i fizičke sposobnosti, da dožive iskustvo direktnog kontakta s krošnjama drveća.

Cilj da se poboljša kvalitet iskustva posetilaca, omogući će da se osigura popularnost Westonbirta u godinama koje dolaze. – rekao je arhitekta Glenn Howells.

Westonbirt staza 05

Westonbirt se tri generacije nalazi pod upravom porodice Holford, još od početka 1800-ih i registrovan je kao nacionalni park prvog stepena sa dodatnom važnošću zbog istorijske važnosti.

Pogledajte kako izgleda most koji iz grada direktno vodi u gustu šumu.

Pogledajte most koji pravo iz grada vodi u gustu šumu

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *