Posred sobe postavljen je kubus koji prostoru daje više različitih funkcionalnih zona.

Rad ruskog dizajnerskog dvojca pod imenom Ruetemple nam je više nego poznat. Od stana sa drvenom strukturom u centru prostorije preko apartmana s modularnim nameštajem, pa sve do stana koji je ujedno i igraonica, njihovi enterijeri su uvek atraktivni za posmatranje a verujemo i za život. Ni njihov novi projekat u Moskvi nije ništa manje interesantan!

Ideja je bila da se u jednom malom prostoru napravi više zona koje će omogućiti da se on koristi i kao dnevni boravak, i kao spavaća soba ali i kao deo za osamu.

 

Suština ovog sjajnog potkrovlja ogleda se u centralno postavljenom volumenu koji je zapravo multifunkcionalni komad nameštaja sa brojnim neočekivanim rešenjima. Ideja je bila da se u jednom malom prostoru od 50 kvadrata napravi više zona koje će omogućiti da se on koristi i kao dnevni boravak, i kao spavaća soba ali i kao deo za osamu. I sve to uz jedno drvo koje raste usred atrijuma!

Kako su za ArchDaily rekle arhitekte Aleksander Kudimov i Daria Butahina, atrijum u vidu bele kocke od gips-kartonskih ploča osmiljen je tako da, usred prostora, deli sobu u pet zona: prostor za hobi, prostor za gledanje TV-a, prostor za presvlačenje, prostor za osamljivanje i prostor za relaksaciju.

Ispod kubusa smešteni su pomerljivi dušeci, a unutar njega našlo se mesta i za drvo koje svetlo dobija preko krovnih prozora. To je pravo mesto za osamu i relaksaciju! S druge strane, razmeštanjem dušeka po podu mogu se kreirati različite zone za društvene igre, razgovor ili za kaficu ispod drveta.

Biljka posađena u saksiju ispod atrijuma dobija dovoljnu količinu prirodnog svetla preko krovnih prozora.

 

Različitom postavljanjem dušeka dobijaju se različite organizacije prostora.

Dušeci se mogu organizovati i tako da budu garnitura sa trosedom i dve fotelje.

Crteži potkrovlja

Presek sa perspektivom