Arhitektura

Mobilni radni prostor za slobodne strelce

Minima moralia je predlog urbane instalacije u vidu radnog prostora za slikare, vajare, arhitekte, krojače, muzičare i sve druge kreativce.

Londonske arhitekte Jonas Prišmontas i Tomaso Boano dizajnirali su mobilnu radnu jedinicu u nadi da poboljšaju uslove rada u Londonu pa i drugim gradovima. Njihova ideja je da se mobilne kancelarije/ateljei postavljaju širom grada u neiskorišćene javne i privatne prostore i tako stvore novu tipologiju za kreativnu zajednicu.

Minima moralia 01

Minima moralia se može jednostavno prilagoditi radu arhitekti, slikara, vajara, krojača kao i drugih umetnika, piše Designboom.

Minima moralia 02

Mobilna radna jedinica dizajnirana je od modularnog čeličnog okvira, koji je popunjen polutransparentnim materijalom kako bi se radni prostor povezao sa okruženjem.

Minima moralia 03

Unitrašnjost ispunjavaju police i radne površine koje se lagano mogu dopuniti i prilagoditi pojednicu.

Minima moralia 04

Minima moralia 05

Minima moralia prema rečima arhitekti predstavlja vrstu društvenog eksperimenta koji promoviše interakciju među ljudima i povezanost između privatnih prostora i javne upotrebe.

Minima moralia 06

Zelene površine i dvorišta stambenih četvrti Londona često su napuštena ili zloupotrebljena. Minima moralia predstavlja projekat koji kao nekakva vrsta urbane akupunkture pronalazi takva mesta i efikasno donosi život u njih.

Minima moralia 07

Minima moralia 08

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *