Moderno kupatilo za novo iskustvo upotrebe i uživanja; Foto: Pexels
Promo

Moderno i funkcionalno: Praktični saveti i ideje za renoviranje kupatila

Kroz upoznavanje sa trendovima u uređenju i novim tehnološkim dostignućima, pomažemo vam da svoje kupatilo pripremite za novo iskustvo upotrebe i uživanja.

Renoviranje kupatila je izazov koji treba najpre dobro isplanirati i videti koliko bi to koštalo. S obzirom da je to složen i zahtevan posao najbolje je, ako već morate da renovirate, ukloniti sve postojeće i uraditi iznova, od instalacija (vodovodnih, kanalizacionih, električnih), zidnih i podnih pločica, sanitarija, kupatilskog nameštaja, do nove rasvete koja će vam u novom svetlu pokazati konačan učinak.

Izaberite kvalitetan materijal i uredite vaše novo kupatilo, kako se popularno kaže, po poslednjoj modi. Znači, moderan dizajn, funkcionalne i estetski dopadljive sanitarije, pločice u trendu boja i oblika, LED rasveta. Za novo iskustvo tuširanja, higijene i uređivanja i bolju energiju za novi dan.

Tuš kabine – funkcionalno i moderno rešenje

Tuš kabine su popularan izbor za vaše novo kupatilo. Praktične su za korišćenje, izgledaju moderno i elegantno, a njihova funkcionalnost odgovara brzom tempu življenja. Jutarnje tuširanje vas brže budi, a mlaz tople vode posle napornog radnog dana baš prija i relaksira.

Kade ostaju deo kupatila, naročito ako je veće, ali ih često zamenjuju tuš kabine jer zauzimaju manje prostora i pristupačnije su od kade, što više odgovara za malu decu i starije sobe.

Pri kupovini tuš kabine obratite pažnju na sve elemente po kojima se one razlikuju i izaberite onu koja najviše odgovara prostoru u vašem kupatilu i vašim navikama. Razlikuju se po veličini, obliku, materijalu od koga su izrađene, načinu postavljanja i zatvaranja vrata.

Materijal od koga se izrađuju tuš kabine je staklo ili pleksiglas (plastika). Kaljeno staklo je jače i bolje, a zavisno od obrade može biti providno, mat ili tonirano. I staklo i plastika stavljaju se u metalni okvir, obično od aluminijuma. Tuš kabine se postavljaju direktno na pločice ili na tuš kade. Vrata mogu biti klizna ili sa klasičnim otvaranjem.

Tuš kabine su pravi izbor za vaše kupatilo jer su funkcionalne, praktične, dizajnirane moderno i elegantno.

Moderno kupatilo za novo iskustvo upotrebe i uživanja; Foto: Pexels

Trendovi u uređivanju kupatila

Osnovni trend u uređivanju kupatila je da se sanitarije, slavine i nameštaj za kupatilo dizajniraju u skladu sa ekološkim zahtevima i potrebama energetske efikasnosti. U izradi slavina, tuševa i bojlera fokus je na uštedi vode i energije. Tehnološkim dodacima smanjuje se protok vode bez gubitka pritiska, tuševi i tada daju isti efekat mlaza, a senzori reaguju i isključuju vodu kada se ne koristi.

Stare modele WC šolja i vodokotlića zamenjuju novi monoblok modeli ili ugradnja WC šolje na zid, za više prostora u kupatilu.

Novi modeli lavaboa nemaju otvore za slavinu, jer se slavina postavlja na zid i tako se omogućava veća dizajnerska mašta u postavljanju lavaboa. Mogu biti sa i bez stuba, nadgradni, ugradni ili u kompletu sa ormarićem.

Pametne sijalice mogu kontrolisati osvetljenje preko pametnih telefona ili glasovnih asistenata.

LED osvetljenje sve je popularnije iz dva razloga – zbog svoje energetske efikasnosti i prilagođavanja boje i intenziteta svetla prema vašim željama i potrebama. Novitet su i LED trake koje postavljanjem na ivice ogledala, ormarića, zidova i podova daju novu estetiku.

Primena tehnoloških inovacija druga je bitna odlika koja unosi promene u funkcionalnosti i estetiku modernog kupatila. Sada u kupatilu može biti LED osvetljenje, senzori za kontrolu toplote i vlage, tuš kabine i kade sa digitalnim kontrolama za podešavanje temperature vode, jačine mlaza i osvetljenja, wc šolje sa grejanjem sedećeg dela, senzorima pokreta za otvaranje i zatvaranje poklopca i unapređenim funkcijama higijene kao što je automatsko ispiranje.

Ogledala u kupatilu dobijaju ugrađeno osvetljenje i anti-maglene premaze. Pametne sijalice mogu kontrolisati osvetljenje preko pametnih telefona ili glasovnih asistenata.

Koje pločice za kupatilo izabrati iz bogate ponude

Prilikom kupovine zidnih i podnih pločica za kupatilo velika je dilema koje izabrati iz bogate ponude. U širokom spektru su keramičke, mermerne, granitne, porcelanske, staklene i cementne pločice, pa nije lako napraviti pravi izbor. A za pravilan izbor najbolje je znati šta od odlika pločica odgovara mestu gde ih postavljate.

Keramičke pločice su ipak najbolji izbor i za zidove i za podove u kupatilu. Najpre zbog svojih osobina, ali i dopadljivih velikih formata i višeugaonih oblika koji daju novu teksturu podova i zidova.

U trendu su glatke kupatilske površine ispunjene pločicama sa spojevima koji se takoreći ne primećuju. Kao akcenat na delu zida mogu se dodati pločice drugačije teksture ili sa blago naglašenim reljefom.

Foto: Pexels

Idealan izbor pločica za kupatilo najviše određuju dva kriterijuma – da vam se vizuelno dopadaju i da najbolje obavljaju funkciju za koju su namenjene.

Preporučuju se neutralne svetle boje pločica za zidove, a peščane i zemljane boje za podne pločice. Jedan od razloga je što se na njima manje primećuju tragovi prskanja vode i mrlje, pa su lakše za održavanje. Zidne pločice su manje zahtevne po pitanju mehaničkih svojstava, ali podne pločice moraju biti otpornije na habanje.

Na izbor pločica za kupatilo utiče njihova čvrstoća, izdržljivost i klizavost. Lako održavanje je važan praktični uslov kao i manja vidljivost mrlja na njima. Za estetiku važne su boje, formati, dizajn i vizuelni utisak koji daju ambijentu.

Idealan izbor pločica za kupatilo najviše određuju dva kriterijuma – da vam se vizuelno dopadaju i da najbolje obavljaju funkciju za koju su namenjene.

Izaberite LED rasvetu za vaše novo kupatilo

LED rasveta je pravi izbor za novu kvalitetnu svetlost u kupatilu, ali i za čitav dom, za drugačiji doživljaj enterijera i lepši pogled na kuću sa strane.

Brojne prednosti idu uz LED rasvetu, a jedna od najvažnijih je povećanje energetske efikasnosti uz uštedu energije i manje račune za struju.

LED sijalice imaju duži vek trajanja, troše i do 10 puta manje električne energije, a kvalitet svetlosti unosi prijatnu ambijentalnu atmosferu u vaš životni prostor.

Da sagledate bogatstvo rasvetnih tela i za više ideja kako da osvetlite vaš dom posetite sajt www.mobiliart.rs i u njihovom bogatom asortimanu izaberite šta vama najviše odgovara.

U ponudi u salonima je širok izbor LED rasvete – sijalice, paneli, led trake, zatim lusteri, stone, zidne i podne lampe, rasveta za svet dečije mašte.

Foto: Pexels

Nove tehnologije za svetlo budućnosti

Nove tehnologije čine da LED rasveta postaje svetlo budućnosti. Zamena klasičnih sijalica novim LED sijalicama u tradicionalnim lusterima i lampama, oživeće njihovu funkcionalnost širokim spektrom boja, toplim i hladnim tonovima i intenzitetom koji unapređuje efikasnost i estetiku osvetljenja.

Ova rasveta dolazi sa novim oblicima i dizajnom rasvetnih tela. Moderni dizajn LED panela koji se postavljaju ili ugrađuju u plafone i zidove podrazumeva pravougaone i višeugaone oblike i njihovo montiranje samostalno i u kombinaciji.

LED trake se mogu savijati prema potrebama, prateći liniju zidova, podova, ivicu ogledala i ormara u kupatilu. Koristite ih za sve vaše ideje naglašenog svetla na bilo kom mestu – u kupatilu, dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili terasi.

LED rasveta donosi beskrajne mogućnosti dizajna i transformacije svakog prostora kreativnim rešenjima.

Svetiljke možete kombinovati kao viseće, ugradne ili zidne. LED reflektori daju razne efekte, na primer za naglašavanje svetla na sliku na zidu ili dekorativni detalj u uglu sobe.

Rasvetna tela mogu da oponašaju oblike iz prirode, a koliko je širok spektar upotrebe pokazuje primena za umetničke izraze, stvarajući impresivne svetlosne skulpture i instalacije.

Tehnologija RGB LED osvetljenja u rasvetnim telima omogućava promenu boje svetlosti pomoću daljinskog upravljača ili mobilne aplikacije, tako da možete stvarati različite ambijente prema svojim potrebama i raspoloženju.

Može se slobodno reći da LED rasveta donosi beskrajne mogućnosti dizajna i transformacije svakog prostora kreativnim rešenjima, zahvaljujući svojoj efikasnosti, dugotrajnosti i sposobnosti prilagođavanja različitim potrebama i estetikama prostora.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *