Svetski projekti

Montažno-demontažna kuća u Španiji

Španski arhitektonski studio H Arquitectes nedavno je predstavio kuću koja je iako tek dovršena, već sada napravljena na način da se vrlo lako rastavi kada više ne bude potrebna.

Ovaj objekat smešten na strmoj padini u Kataloniji, vrlo je lako rastaviti i ponovno sastaviti na drugom mestu ili tako rastavljenu reciklirati. Ova prekrasna drvena kuća, osim ove jedinstvene karakteristike, posebno je prilagođena vrućim letima u Španiji zahvaljujući posebnom sistemuventilacije koji filtrira vazduh između drvenih greda.

montazna-kuca-1montazna-kuca-2 montazna-kuca-3

Geometrijska kuća smeštena je usred guste šume, a kako bi se dodatno smanjio njen uticaj na okolinu, smeštena je na betonske stuboce koji su postavljeni na kamenu podlogu. Na taj su način drastično smanjeni troškovi izgradnje, potrošnja energije kao i potreba za materijalima za izgradnju temelja. Zbog svoje jedinstvene pozicije, stanari celu godinu mogu da uživaju u pogledu i svežem vazhuhu.

montazna-kuca-4 montazna-kuca-6 montazna-kuca-5

Enterijer kuće je takođe u potpunosti napravljen od drveta kako bi se i iznutra imao osećaj života u „deblu“. Zahvaljujući kliznim vratima, kuća se može u potpunosti otvoriti prema prirodi kako bi vlasnici bili u potpunosti uronjeni u sklad i harmoniju prirode.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *