Novi objekti

Gradi se veletržnica preko puta Najlona u Novom Sadu

Grad je dodelio zemljište za izgradnju veletržnice, koja će zameniti postojeću Kvantašku pijacu, a u pitanju je plac preko puta Najlon pijace.

Prema rečima direktora Miloša Tubića a kako prenosi 021, „Tržnica“ je time dobila „zeleno svetlo“ da započne projektne aktivnosti za izgradnju veletržnice, koja će omogućiti kvalitetno snabdevanje, manje cene, integrisanje poljoprivrednih proizvođača i izvoz. Grad i „Tržnica“ će zajedno učestvovati u finansiranju.

– Veletržnica će funkcionisati kao velika otvorena berza i omogućiće siguran plasman robe na inostrano tržište – naveo je Tubić.

Prema njegovim rečima, prednosti tog placa su što je u neposrednoj blizini auto-puta, nalazi se na „stazi slonova“, odnosno na trgovinskom putu, lako će se i brzo infrastrukturno urediti, a može da koristi postojeće kapacitete Najlona, poput parkinga i upravne zgrade, što će smanjiti i troškove investicije.

trznica-najlonTubić smatra da će izgradnja veletržnice koštati sedam miliona evra, a gradiće se u tri faze. Prva faza podrazumeva premeštanje Kvantaške pijace i obezbeđivanje 150 mesta za kamionsku prodaju i oko 200 štandova za otkup voća i povrća, u drugoj fazi gradiće se hala za unutrašnju trgovinu, dok se u trećoj očekuje izgradnja hladnjača.

Tubić kao još jednu prednost ove investicije dodaje da će izgradnjom veletržnice megamarketi postati saveznici, a ne konkurenti „Tržnice“, pošto će se upravo sa nje i snabdevati.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *