Otvoreni poziv za slanje radova traje do 30. novembra; Foto: Gradnja.rs
Aktuelno, Kuća godine 2021

Nagrada za Kuću godine 2021 – Powered by Xella: Poziv za učešće

Uredništvo portala Gradnja.rs poziva arhitekte iz Srbije da uzmu učešće u izboru za Kuću godine 2021 – Powered by Xella. Svoje predloge autori i biroi mogu slati najkasnije do 30. novembra.

U cilju da skrene pažnju šire i stručne javnosti u zemlji i okruženju na primere dobre prakse i istaknute autore, a u saradnji s vodećim biroima i kompanijama u Srbiji, portal Gradnja.rs i ove godine organizuje dodelu nagrade za Kuću godine.

Preduslov za učešće na konkursu jeste da je kuća projektovana od strane domaćih arhitekata. Zatim, kuća mora biti realizovana u poslednjih godinu i po dana. Kuća može biti sagrađena u Srbiji ili u inostranstvu.

Nagradu za Kuću godine 2021. podržale su kompanije Xella Srbija, Velux, ACO, Alumil, EuroDOM i Mermeta.

Dodelu nagrade za Kuću godine podržale su brojne kompanije

Izbor žirija i publike

Nagrada će biti dodeljena u dve kategorije: po izboru stručnog žirija i po izboru publike. Svi čitaoci portala Gradnja.rs svoj glas za izbor najbolje kuće mogu dati u periodu od 15. decembra 2021. godine do 15. januara 2022. godine.

Svoj stručni sud daće i stručni žiri u sastavu: Nemanja Zimonjić (TEN Studio) – predsednik žirija, Jasna Kavran (Studio OBE), Sonja Brstina (Gradnja.rs), Ana Nikezić (Arhitektonski fakultet u Beogradu), Nebojša Antešević (Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture), Marija Ćulibrk (Xella Srbija) i Stevan Ćulibrk (Velux).

Sekretar žirija je Dragan Marković (Gradnja.rs).

Prošle godine, Kuća na Avali i Kuće na Staroj planini osvojile su nagradu

Prijave do 30. novembra

Svoje predloge za nominaciju i učešće na konkursu za izbor Kuće godine 2021 – Powered by Xella zainteresovane arhitekte i biroi mogu slati najkasnije do 30. novembra, putem ovog linka.

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *