Aktuelno, Dešavanja

Međunarodna izložba STANOVANJE 21 od 23. do 27. novembra u Nišu

Publici će se predstaviti 40 autorskih timova, zvučnih arhitektonskih imena iz različitih krajeva sveta.

U izložbenom prostoru galerije „Paviljon“ u Niškoj tvrđavi od 23. do 27. novembra 2021. godine održaće se, četvrta po redu, međunarodna izložba o savremenom stanovanju, STANOVANJE – HOUSING 21.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 23. novembar, sa početkom u 19 časova.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

 

Primenom koncepta transformacije ostvaruju se brojni benefiti sa kojima će posetioci moći da se upoznaju kroz izložbu

Ove godine, kao odgovor na temu transformacije u stanovanju, svoja dela projektovana i realizovana u poslednjih 10 godina, publici će predstaviti 40 autorskih timova, zvučnih arhitektonskih imena iz različitih krajeva sveta, a izloženo je i 5 radova zasnovanih na naučnom i projektantskom istraživanju u pomenutoj oblasti.

„Arhitektura transformacije je arhitektura održivosti. Primenom koncepta transformacije ostvaruju se brojni benefiti sa kojima će posetioci moći da se upoznaju kroz izložbu“, navode organizatori.

Drugi deo izložbe predstavlja izbor savremenih ostvarenja stambene arhitekture, nastalih širom sveta, od prethodne izložbe HOUSING 19 do danas. U ovom delu izložbe prikazano je 35 stambenih objekata i projekata.

Svi selektovani radovi praćeni su recenzijama članova Međunarodnog naučno-umetničkog odbora manifestacije

Pred posetiocima će se naći i prateća izložba studentskih radova iz oblasti stanovanja, koja prikazuje 16 radova studenata Tehničkog univerziteta u Gracu, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu nastalih u prethodne dve godine.

Program izložbe biće upotpunjen i predavanjem arhitekte Davora Matekovića iz Zagreba.

Svi selektovani radovi praćeni su recenzijama koje su napisali članovi Međunarodnog naučno-umetničkog odbora ove manifestacije.

Izložba se realizuje u organizaciji Katedre za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja, uz podršku Inženjerske komore Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *