Aktuelno

Nagrade Ranko Radović 2017. otišle Aleksandri Stupar i Studiju Simović

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je 21. decembra 2017. godine kada su dodeljene nagrade u čast našem poznatom arhitekti.

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS kao osnivač, Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije – IAUS, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, kao suosnivači ustanovili su od 2006. godine Međunarodnu Nagradu Ranko Radović.

Nagrade Ranko Radović 2017. osvojili su po kategorijama:

Nagrada u kategoriji kritičko-teorijskih tekstova o arhitekturi

GRAD: Forme i procesi, van. prof. dr Aleksandra Stupar, dipl.inž.arh.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 1 doneo je odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi urbanizmu i gradu dodeli dr Aleksandri Stupar, dipl.inž.arh, vanrednom profesoru na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, za knjigu “GRAD: Forme i procesi”, izdavač Orion Art, 2016.

Nagrada u kategoriji realizovano arhitektonsko delo

N1 Housing, Nemanjina ulica, Kragujevac, Studio Simović

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 2 doneo je odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli Studiju Simović, odgovorno lice: Marija Simović, dipl.inž.arh, autori projekta: Marija Simović, dipl.inž.arh, Petar Simović, dipl.inž.arh., za stambeni objekat N1 Housing, Nemanjina ulica, Kragujevac, Srbija, 2016.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 3 doneo je odluku da u 2017. godini ne dodeli nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije.

Izložbe svih radova svih učesnika

Na dan dodele Nagrade Ranko Radović za 2017. godine u holu Zadužbine Ilije M. Kolarca otvorena je izložba na kojoj su prezentovani svi učesnici konkursa. Izložba će trajati do 28. decembra 2017. godine.

Tokom aprila ili maja 2018. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Foto: Relja Ivanić

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *