Građevinska direkcija Srbije podiže naselje sa cenama stanova od 1.376 do 1.530 evra po kvadratnom metru plus PDV.

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije vredno 100 miliona evra gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne Aleksa Dundić u Zemunu.

Ovaj stambeno-poslovni kompleks će se prostirati na površini od oko šest hektara, imaće osam objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 m2 stambeno-poslovnog prostora.

Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona

Naselje Zemunske kapije imaće 1.700 stanova površine od 31 do 93 kvadrata.

U kompleksu će biti izgrađeni stanovi različitih struktura od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 93 kvadrata. U podzemnim etažama objekata predviđena su garažna mesta, a u parteru oko objekata parking mesta.

U prizemlju pojedinih objekata predviđen je komercijalni sadržaj. U kompleksu će postojati tri uređene parkovske površine s dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju. Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona opremljena atraktivnim mobilijarom i rasvetom, kao i brojnim komercijalnim sadržajima poput restorana, kafića, radnji.

Novo naselje Zemunske kapije je saobraćajno odlično povezano sa svim delovima Beograda, zahvaljujući blizini autoputa i Pupinovog mosta.

Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića.

Energetska efikasnost

Prilikom projektovanja naselja Zemunske kapije ispoštovani su svi zahtevi u pogledu  energetske efikasnosti objekata. U stambenim objektima predviđen je daljinski sistem grejanja, uz mogućnost regulacije temperature unutar stanova i naplatu toplotne energije po utrošku.

Karakterističan enterijer dvosobnog stana
Enterijer jednoiposobnog stana

U cilju podizanja svesti o značaju uštede energije, predviđena je upotreba LED svetiljki za osvetljenje hodnika, stepeništa i ulaznih holova, uz mogućnost njihovog napajanja putem fotonaponskih sistema smeštenih na krovovima objekata. Primena fotonaponskih sistema obezbediće uštedu energije i smanjiti troškove zajedničke potrošnje električne energije.

Pored standardnih bezbednosnih sistema, u okviru stambeno-poslovnog kompleksa predviđeni su: integrisan sistem video nadzora i sistem kartične kontrole pristupa garažama.

Zelene površine

Na lokaciji postoji kvalitetna vegetacija višedecenijske starosti, kao i pojedinačna, samonikla lišćarska stabla vredna zaštite. Svojom dekorativnošću i dimenzijama izdvajaju se stabla platana, lipe, bora, smreke, kestena.

Prva faza gradnje: Objekti C, D, E
Projekat predviđa maksimalno očuvanje postojećeg zelenog fonda

Projekat predviđa maksimalno očuvanje postojećeg zelenog fonda, što će doprineti da u kratkom roku buduće zelene površine ostvare svoju funkcionalnost i ulepšaju svakodnevni život stanara novog naselja.

Cene stanova i garaža

Cene stanova date su u rasponu od 1.376 do 1.530 €/m2 + PDV i zavise od strukture, spratnosti, pozicije i orijentacije stana u objektu. Do 31.12.2017. GDS daje popust od 6% kupcima stanova, tako da se cene kreću u rasponu od 1.293 do 1.438 €/m2 + PDV.

 

Direkcija odobrava beskamatnu pozajmicu do 9,1 % vrednosti stana koju kupac vraća nakon refundacije PDV-a. Visina pozajmice zavisi od procenta u kom kupac ostvaruje pravo na povraćaj PDV-a.

Cena garažnog mesta u slobodnoj prodaji iznosi 7.500 € bez PDV-a, a ako se garaža uzme sa stanom (trosobnim, troiposobnim i dvosobnim na tipskom spratu) cena garažnog mesta je 6.750 € + PDV uz mogućnost otplate na rate na 5 godina bez kamate.

Rokovi

Prva tri objekta prve faze biće površine 33.0314 kvadratna metra sa 323 stana je već u izgradnji. Plan je da prvi stanovi budu useljeni u novembru 2018. godine kao i da celo naselje bude završeno u naredne 2,5 do tri godine. Procenjena vrednost investicije je 100 miliona evra.

Više informacija o stanovima u Zemunskoj kapiji potražite ovde.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo: