Novi objekti

Pogledajte kako će izgledati naselje Zemunske kapije na 200.000 kvadrata

Građevinska direkcija Srbije podiže naselje sa cenama stanova od 1.376 do 1.530 evra po kvadratnom metru plus PDV.

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije vredno 100 miliona evra gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne Aleksa Dundić u Zemunu.

Ovaj stambeno-poslovni kompleks će se prostirati na površini od oko šest hektara, imaće osam objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 m2 stambeno-poslovnog prostora.

Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona

Naselje Zemunske kapije imaće 1.700 stanova površine od 31 do 93 kvadrata.

U kompleksu će biti izgrađeni stanovi različitih struktura od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 93 kvadrata. U podzemnim etažama objekata predviđena su garažna mesta, a u parteru oko objekata parking mesta.

U prizemlju pojedinih objekata predviđen je komercijalni sadržaj. U kompleksu će postojati tri uređene parkovske površine s dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju. Centralni trg unutar naselja je zamišljen kao pešačka zona opremljena atraktivnim mobilijarom i rasvetom, kao i brojnim komercijalnim sadržajima poput restorana, kafića, radnji.

Novo naselje Zemunske kapije je saobraćajno odlično povezano sa svim delovima Beograda, zahvaljujući blizini autoputa i Pupinovog mosta.

Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića.

Energetska efikasnost

Prilikom projektovanja naselja Zemunske kapije ispoštovani su svi zahtevi u pogledu  energetske efikasnosti objekata. U stambenim objektima predviđen je daljinski sistem grejanja, uz mogućnost regulacije temperature unutar stanova i naplatu toplotne energije po utrošku.

Karakterističan enterijer dvosobnog stana
Enterijer jednoiposobnog stana

U cilju podizanja svesti o značaju uštede energije, predviđena je upotreba LED svetiljki za osvetljenje hodnika, stepeništa i ulaznih holova, uz mogućnost njihovog napajanja putem fotonaponskih sistema smeštenih na krovovima objekata. Primena fotonaponskih sistema obezbediće uštedu energije i smanjiti troškove zajedničke potrošnje električne energije.

Pored standardnih bezbednosnih sistema, u okviru stambeno-poslovnog kompleksa predviđeni su: integrisan sistem video nadzora i sistem kartične kontrole pristupa garažama.

Zelene površine

Na lokaciji postoji kvalitetna vegetacija višedecenijske starosti, kao i pojedinačna, samonikla lišćarska stabla vredna zaštite. Svojom dekorativnošću i dimenzijama izdvajaju se stabla platana, lipe, bora, smreke, kestena.

Prva faza gradnje: Objekti C, D, E
Projekat predviđa maksimalno očuvanje postojećeg zelenog fonda

Projekat predviđa maksimalno očuvanje postojećeg zelenog fonda, što će doprineti da u kratkom roku buduće zelene površine ostvare svoju funkcionalnost i ulepšaju svakodnevni život stanara novog naselja.

Cene stanova i garaža

Cene stanova date su u rasponu od 1.376 do 1.530 €/m2 + PDV i zavise od strukture, spratnosti, pozicije i orijentacije stana u objektu. Do 31.12.2017. GDS daje popust od 6% kupcima stanova, tako da se cene kreću u rasponu od 1.293 do 1.438 €/m2 + PDV.

 

Direkcija odobrava beskamatnu pozajmicu do 9,1 % vrednosti stana koju kupac vraća nakon refundacije PDV-a. Visina pozajmice zavisi od procenta u kom kupac ostvaruje pravo na povraćaj PDV-a.

Cena garažnog mesta u slobodnoj prodaji iznosi 7.500 € bez PDV-a, a ako se garaža uzme sa stanom (trosobnim, troiposobnim i dvosobnim na tipskom spratu) cena garažnog mesta je 6.750 € + PDV uz mogućnost otplate na rate na 5 godina bez kamate.

Rokovi

Prva tri objekta prve faze biće površine 33.0314 kvadratna metra sa 323 stana je već u izgradnji. Plan je da prvi stanovi budu useljeni u novembru 2018. godine kao i da celo naselje bude završeno u naredne 2,5 do tri godine. Procenjena vrednost investicije je 100 miliona evra.

Više informacija o stanovima u Zemunskoj kapiji potražite ovde.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

7 komentara

 1. Mima

  raspored soba je ocajan. ne funkcionalan i nedovoljno dobro osmisljen. wc pored sobe za spavanje. trpezarija u hodniku itd…. iseckan zidovima. da neko dobije prazan papir i ne zna da uradi raspored soba. informisite se malo gde sta treba gde da stoji i zasto.

 2. Miloš

  Na zalost ima nas svakakvih u srbiji. Ovo sto su napravili i cena po kojoj prodaju je promasaj. Čujem da i prodaja ide slabo. Svakako ce to uvaliti vojnim licima a vi koji ste kupili nek vam je bog u pomoći sa takvom pameti.
  Ja shvatam da je skromna ponuda stanova i da su razlozi na neki nacin u gotovo kartelskom ponašanju investitora i žeju da se održe relativno visoke cene kvadrata ali netreba zbog toga da se uvaljujete u kredit i kupujete ovakve loše i skupe stanove. Treba to placati 20-30godina. Na kraju balade videcete da ste loše prošli.

  1. Gorki

   Milose, da li je to proverena informacija da ce ove stanove „uvaliti “ vojnim licima 🙂

 3. Zemunac

  Cene ce morati da idu dole. Kada pogledate cenu 60m stana sa kamatom izadje na 140-160 000 u vise evra, bolje je kupiti neku manju kucu u Zemunu sa malim dvoristem za 80-90 000evra nego stan koji ce te morati otplacivati 25-30 godina (koje ce te morati renovirati za 15-20) kao NE ZNA SE KOLIKO CE SE PLACATI ZAJEDNICKO ODRZAVANJE STANOVA, (sneg, trava, ulazi, liftovi, krov. itd. itd.) ovaj trosak niko ne spominje. To je trosak koji ce se placati ne samo za period kredita vec i kada se kredit otplati. Realna cena bi bila oko 1000e.

 4. Vesna

  Pa jedno se gradi za raju a drugacije za one sa dubokim dzepom.

 5. Predrag

  Pa ovo je smešno 200K eura za 70m2, ljudi kupe kuću sa bazenom pored plaže na Bahamima za 330K $ a po toj računici za 200K eura možeš kupiti na Bahamima istu takvu kuću bez bazena i da je blizu plaže.

  Odoh ja na Bahame, džaba vam zemunoidna kapija.

  1. Boban

   Sretan put, piši kad stigneš.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *