Aktuelno

Nema zainteresovanih za besplatne projekte tradicionalne kuće

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma objavilo je u oktobru 2013. rezultate konkursa za idejno rešenje tradicionalnih kuća ali izgleda da zainteresovanih nema.  

Ako je suditi po tome što se niko iz Sremskih Karlovaca još nije obratio opštinskom „Odeljenju za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu životne sredine“ za informaciju o lokaciji, koju treba priložiti kao prilog uz prijavu za dobijanje besplatnog projekta za izgradnju srpske tradicionalne kuće, za sada nema zainteresovanih za tu pogodnost koju nudi Ministrastvo građevina i urbanizma, piše Dnevnik.

U ovom odeljenju podsećaju da je to ministarstvo raspisalo javni poziv 28. januara za dodelu projektne dokumentacije za gradnju srpske tradicionalne kuće i da je rok za prijavu 30 dana. Na sajtu ministarstva www.mgu.gov.rs žitelji Sremskih Karlovaca, ali i svi ostali, mogu da preuzmu obrazac za prijavu, kao i da vide katalog kuća za koje će se finansirati izrada projekta, te saznaju dodatne informacije o celom projektu.

tradicionalna-kuca-zahtev

Podnosilac prijave mora biti vlasnik katastarske parcele, pa od dokumenata uz obrazac treba da dostavi kopiju plana parcele i vlasničkog lista, te informaciju o lokaciji sa svim podacima o mogućnostima gradnje na tom placu. Tu informaciju Karlovčani mogu da dobiju u „Odeljenju za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu životne sredine“, iz kog poručuju da će, s obzirom na to da je ostalo još 16 dana do isteka roka, takve zahteve uzeti da rešavaju kao hitne.

Ukoliko ministarstvo odobri zahtev, aplikante će obavestiti o pozitivnom ishodu u roku od 30 dana o tome šta još treba da dostave kako bi dobili projektnu dokumentaciju za tip objekta za koji su se u prijavi odlučili.

Pogledajte kako izgledaju predloženi projekti za tradicionalne kuće.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *