Trimo nagrade za istraživanje – dobitnici nagrada iz Srbije i njihovi mentori
Dešavanja

Trimo nagradio mlade stručnjake iz Srbije

Petoro mladih stručnjaka iz Srbije dobitnici su međunarodnih Trimo nagrada za istraživanje za najsavremenija postignuća u svojim naučnim oblastima.

U okviru međunarodnog takmičenja Trimo nagrade za istraživanje, sinoć su u Ljubljani dodeljene nagrade za najsavremenija dostignuća u nauci, kao i za nove pristupe i rešenja na polju arhitekture, industrijskog dizajna, ekonomije i menadžmenta, građevine, mašinstva, ekonomije, razvoja poslovanja i zaposlenih.

Ukupno 48 nagrađenih sa univerziteta iz pet evropskih zemalja primilo je nagrade za inovativna i kreativna rešenja u diplomskim radovima, magistarskim disertacijama i doktorskim tezama. Nagrade su novčane, a apstrakti nagrađenih radova biće objavljeni u zborniku Trimo nagrada za istraživanje. Takmičenjem Trimo već 11. godinu zaredom podstiče inovativnost i stručnost akademaca i povezivanje akademske sfere sa privredom.

Jure Godler – Mocartov nastu

Na konkurs su prijavljena 102 rada iz deset evropskih država, od kojih je nagrađeno 48. Nagrađena su 24 diplomska rada, 14 master disertacija i deset doktorata iz Srbije, Slovenije, Poljske, Italije i Hrvatske. Iz Srbije je petoro nagrađenih: četvoro arhitekata i jedan ekonomista, odnosno nagrađen je jedan diplomski rad, tri master disertacije i jedna doktorska teza.

Lenard Bilicki nagradu je dobio za diplomski rad odbranjen na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Tri nagrađena master rada su iz oblasti arhitekture. Njihovi autori su Tamara Vladetić i Marko Jovanović, oboje iz Novog Sada i oboje su radove odbranili na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Treći nagrađeni master je rad Novosađanina Nebojše Jakice, koji je Trimo nagradu za istraživanje dobio po drugi put, i koji je svoj rad odbranio na čuvenom Politecnico di Milano u Italiji. I, konačno, nagrađena je i doktorska disertacija Jasne Čikić-Tovarović, odbranjena na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Trimo nagrade za istraživanje – dobitnici nagrada iz Srbije i njihovi mentori

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *