Arhitektura, Izdvojeno

Nevidljiva za inspekciju? Nadogradnja kuće kamuflirana ogledalima

Ova kućica podignuta na krovu stambenog objekta prekrivena je u potpunosti ogledalima, što joj omogućava da izgleda kao da je ušuškana u krošnji drveta.

Neobična nadogradnja smeštana na krovu porodične kuće u malom gradu na severu Holandije, rezultat je želje vlasnika da napravi neobičnu dečiju sobu i arhitekte Remco Siebringa. Ideja vodilja bila je interpretacija kućice na drvetu pa je izveden jedan mali vizuelni trik. Zahvaljujući ogledalima koja su postavljena na fasadu, ova kućica reflektuje okolnu šumu čime se savršeno uklapa u okolinu.

Savremena interpretacija kućice na drvetu sa ogledalima koja reflekutuju šumsko okruženje.

 

Tokom dana kućica oslikava gradski pejzaž koji se svakodnevno menja, dok noću, kada je svetlo upaljeno u ovoj neobičnoj interpretaciji kućice na drvetu, ona svetli poput fenjera.

Iako kućica ima futuristički i moderan izgled, za njenu izgradnju i formiranje enterijera arhitektonski studio Remco Siebring koristio je prirodne materijale poput drveta, piše Designboom.

Kućica je osmišljena kao u potpunosti funkcionalna stambena jedinica za dvanaestogodišnjeg dečaka, u koju se ulazi sa krova porodične kuće.

Unutrašnjost kućice, koja je u potpunosti izvedena u drvetu, osvetljena je zahvaljujući velikim prozorima. Enterijer je sveden kako bi bilo što više prostora za igru. Čak je i krevet izdignut na metalnu galeriju kako bi se i prostor ispod njega iskoristio.

Naravno, ova nadogradnja ogledalima nije smišljena da bi se sakrila od građvinske inspekcije. Naprotiv, projekat je dobio sve dozvole a izveden je za tri meseca. Rezultat je neobična „kućica na drvetu“ iz koje se pruža pogled na čitav grad.

Idejna razrada „kućice na drvetu“

Foto: Remco Siebring

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *