Novi objekti

Novi McLarenov pogon s Trimo fasadom

Meklaren je otvorio novi, visoko-tehnološki proizvodni centar na kojem je Trimo sarađivao isporučivši modularni fasadni sistem Qbiss One.

Zgrada, koju je zvanično otvorio britanski Premijer, Dejvid Kameron, postaće novi, u tehnološkom smislu napredan proizvodni centar kompanije Meklaren automotiv (McLaren Automotive).

Novi centar izgrađen je u skladu s vizijom i filosofijom postojećećeg Meklaren Centra za tehnologiju. Izgrađen je u saradnji Meklarena i priznatog i nagrađivanog arhitektonskog biroa Foster i partneri (Foster & Partners). Centar će da bude kolevka svih budućih projekata proizvođača Meklaren automotiv, uključujući i sportski auto visokih performansi MP-12C.

Trimo se ponosi uspostavljanjem partnerstva sa Meklarenom radi obezbeđivanja posebno prilagođene forme svoje Qbiss obloge visokih performansi za novi Proizvodni centar Meklaren projektanata Fostera i partnera, koji će da stvori profesionalno, funkcionalno rešenje za enterijer i eksterijer projektantskog koncepta MPC.

Qbiss fasadni sistem je potpuno rešenje za zidove, koje nudi ono najbolje u estetskom smislu sa potpunim performansama i funkcionalnošću: vodonepropustljiva i samonoseća spoljna obloga štitiće MPC od ćudi britanske klime, dok unutrašnji paneli obezbeđuju vatrootpornost, kao i elegantan visoko-tehnološki završetak koji se savršeno uklapa sa Meklarenovim duhom.
Izvršni predsednik Meklaren grupe i Meklaren automotiva, Ron Denis je izjavio:
„Tokom celokupnog projektovanja i faza izgradnje Meklaren Proizvodnog centra, mi smo zaista bili svesni potrebe da stvorimo prostor koji će da unapredi postojeću strukturu Meklaren Centra za tehnologiju.
Pronalaženje rešenja koje bi moglo da funkcioniše unutar postojećeg pejzaža bilo je naročit izazov, ali sam srećan što mogu da kažem da su Foster i partneri obezbedili perfektan kontinuitet između dveju zgrada, pri čemu su omogućili da MPC postoji i nezavisno, kao sopstveni, jedinstveni prostor.

Ovo je svedočanstvo predanosti naših parnera, njihove strasti i prilagodljivosti, to što smo mogli da prenesemo ovu zajedničku viziju u tako iznenađujući, jedinstven i funkcionalan primer dizajna i arhitekture. Napori kompanije Trimo bili su od suštinskog značaja za to da ovako dug proces projektovanja i izgradnje bude doveden do izuzetno zadovoljavajućeg završetka.“

 

 

Generalna direktorka Trima, Tatjana Fink, prokomentarisala je partnerstvo: „Trimo je globalni brend, kao i Meklaren, i to što smo postali zvanični partneri Meklaren Proizvodnog centra bilo je manje proizvod, a više to šta proizvodi predstavljaju u smislu izvrsnosti, performansi i kvaliteta. Zajednička poslovna kultura, koja se sastoji od inovativnosti, kreativnosti i energije je ono što obe naše kompanije čini najboljim u onom što radimo i što nas vodi neprekidno ka uspehu. I konačno, čast nam je da je Premijer Velike Britanije, Dejvid Kameron, bio u mogućnosti da otvori zgradu.“

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *