S ponosom vam predstavljamo novi projekat portala Gradnja.rs: MAPA GRADILIŠTA! Saznajte gde, ko i šta zida u Beogradu i Novom Sadu!

Nije teško uočiti da je u Srbiji došlo do značajnog povećanja aktivnosti u građevinskom sektoru jer kranovi niču skoro na svakom ćošku. Međutim, ni na jednom mestu ne postoji podatak gde se zaista zida, ko podiže zgradu, i o kakvom objektu se radi. Zato smo mi na portalu Gradnja.rs došli na ideju da napravimo Mapu gradilišta, a za početak smo se usredsredili na Beograd i Novi Sad, odnosno, tamo gde je najveća građevinska aktivnost.

Na mapi je do sada označeno preko 250 gradilišta koji su razvrstani po njihovom statusu (u izgradnji, u planu) ali i po tipu: stambeni, poslovni, javni, kulturni…

Mapu smo realizovali uz podršku Draga Polića, urednika sekcije Mape gradilišta, koji je do sada označio preko 250 gradilišta u ova dva grada. Gradilišta su razvrstana pre svega po njihovom statusu pa su tako različitim bojama označene zgrade u izgradnji, u planu, završene i obustavljene. Takođe, gradilišta su raznovrsna i po tipu objekta koji se gradi: stambeni, poslovni, javni, kulturni, verski i tako dalje.

Međutim, mi se nećemo zaustaviti samo na Beogradu i Novom Sadu, već nam je plan da pokrijemo celu Srbiju, a tu nam je potrebna i vaša pomoć. Primetili ste novo gradilište bilo gde u našoj zemlji? Javite nam! Uz vašu pomoć, ona će biti još tačnija, ažurnija i obuhvatnija.

Pogledajte kako izgleda mapa gradilišta OVDE.