Aktuelno, Izdvojeno

Novo na našem portalu: Mape gradilišta u Beogradu i Novom Sadu

S ponosom vam predstavljamo novi projekat portala Gradnja.rs: MAPA GRADILIŠTA! Saznajte gde, ko i šta zida u Beogradu i Novom Sadu!

Nije teško uočiti da je u Srbiji došlo do značajnog povećanja aktivnosti u građevinskom sektoru jer kranovi niču skoro na svakom ćošku. Međutim, ni na jednom mestu ne postoji podatak gde se zaista zida, ko podiže zgradu, i o kakvom objektu se radi. Zato smo mi na portalu Gradnja.rs došli na ideju da napravimo Mapu gradilišta, a za početak smo se usredsredili na Beograd i Novi Sad, odnosno, tamo gde je najveća građevinska aktivnost.

Na mapi je do sada označeno preko 250 gradilišta koji su razvrstani po njihovom statusu (u izgradnji, u planu) ali i po tipu: stambeni, poslovni, javni, kulturni…

Mapu smo realizovali uz podršku Draga Polića, urednika sekcije Mape gradilišta, koji je do sada označio preko 250 gradilišta u ova dva grada. Gradilišta su razvrstana pre svega po njihovom statusu pa su tako različitim bojama označene zgrade u izgradnji, u planu, završene i obustavljene. Takođe, gradilišta su raznovrsna i po tipu objekta koji se gradi: stambeni, poslovni, javni, kulturni, verski i tako dalje.

Međutim, mi se nećemo zaustaviti samo na Beogradu i Novom Sadu, već nam je plan da pokrijemo celu Srbiju, a tu nam je potrebna i vaša pomoć. Primetili ste novo gradilište bilo gde u našoj zemlji? Javite nam! Uz vašu pomoć, ona će biti još tačnija, ažurnija i obuhvatnija.

Pogledajte kako izgleda mapa gradilišta OVDE.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. gradutin

  Svaka cast! Odlicna sgvar!

 2. Nislija

  A kada ce biti cela Srbija? Ovo je dobro ali za beogradjene i novosadjane…

  1. Igor Conić

   Zdravo Nislija, mapa gradilista cele Srbije je u pripremi. Sada smo pustili za Novi Sad i Beograd a nadamo se da ce uskoro biti i Niša na našoj mapi. 🙂

 3. Svetlana Gubik

  Odlična i korisna zamisao,mene konkretno zanima lokacija Gavrila Principa ul.u Novom Sadu.Kako je momentalno zabranjena gradnja na toj lokaciji interesuje me šta je u planu da se tu radi.Pozdrav i molim odgovor.

 4. Svetlana

  Poštovani, zanima me lokacija ugao Avijatičarske i Rumenačkog puta. Na javnom uvidu je obeleženo mesto i piše da je u planu preparcelacija. Takođe me zanima šta se dešava sa lokacijom kod stare ranžirne stanice. Novi Sad je u pitanju.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *