Građevinarstvo

Obaveštenje o katastru putem SMS poruke

Građani koji podnesu zahtev službi za katastar nepokretnosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu mogu putem besplatne SMS poruke da dobiju informacije o završenom predmetu, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

U Beogradu je ta usluga omogućena korisnicima u 10 gradskih opština. Servis pružanja usluga putem SMS-a omogućen je u svim mrežama mobilne telefonije u Srbiji. Građani zainteresovani za tu uslugu treba samo da ostave broj svog mobilnog telefona službenicima u katastru nepokretnosti, gde podnose zahteve.

Na primer, Beograđani sa opština Stari grad, Vračar, Palilula i Zvezdara biće obavešteni tekstom: „Vaš zahtev je rešen, dokumenta možete preuzeti na šalteru Službe za katastar nepokretnosti Beograd 1 u Ulici 27. marta br. 43-45, svakog radnog dana 7:30 – 15 :30 časova“.

„RGZ je, u želji da građani budu brže i jednostavniji usluženi, omogućio elektronski pristup odgovarajućim podacima iz katastra nepokretnosti. Cilj uvođenja ove usluge je da se smanji dolazaka građana šaltere“, izjavio je direktor RGZ-a Nenad Tesla.
(Tanjug)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *