Aktuelno

Pomoć građevini preko novog sajta

Domaće građevinske firme, koje ispunjavaju uslove za učešće u realizaciji projekata u skladu sa Zakonom o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, moći će od 12. jula u podne da se registruju i konkurišu posredstvom sajta www.pomocgradjevini.rs, najavilo je Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje.

Pravo registracije imaju sva privredna društva i druga pravna lica, koja su u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji upisana u odgovarajući registar za izradu planske dokumentacije, izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova.

Vlada Srbije je na sednici u četvrtak (8. jul 2010. godine) usvojila Uredbu o kriterijumima za određivanje ponuđača koji da mogu učestvuju u realizaciji projekata, koje će pokrenuti sa jedinicama lokalne samouprave.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja poziva sve gradove i opštine u Srbiji da što pre kandiduju građevinske projekte sa svojih teritorija, po već objavljenim javnim pozivima, navedeno je u saopštenju.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. "GIP KONSTRUKTOR" d.o.o., Lomina 2, Beograd

    Šta je sa pdsticajima na radovima na javnoj železničkoj infrastrukturi?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *