Foto: Pokrajinska vlada
Aktuelno

Od Beograda do Novog Sada vozom za pola sata do 2021. godine?

Krajem 2021. godine od Novog Sada do Beograda vozom će moći da se stigne za pola sata, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je danas sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović obišao radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad, piše 021.

Predsednik Pokrajinske vlade je još dodao da je ovaj projekat veoma značajan za građane u Vojvodini, jer je reč o najvažnijem pravcu koji će povezati Beograd, Staru Pazovu, Inđiju, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad.

Mihajlović je naglasila da je značajna vest da je na brzoj pruzi Beograd–Budimpešta postavljeno gotovo 17 kilometara novih koloseka pruge, gde će se vozovima ići 200 km/h.

Na brzoj pruzi Beograd–Budimpešta postavljeno je 17 kilometara novih koloseka pruge, gde će se vozovima ići 200 km/h.

Ona je naglasila da Srbija prvi put gradi brzu prugu.

„Ova pruga od Beograda do Budimpešte je veoma značajna za Srbiju i njene građane. Radimo je sa partnerima iz NR Kine, a na najtežoj deonici radi je jedna od naboljih svetskih kompanija RŽD iz Rusije“, naglasila je Mihajlović.

Radovi ne otvorenoj pruzi Stara Pazova-Novi Sad vredni su 247,9 miliona dolara, a izvodi ih ruska kompanija RŽD International.

Predviđeno je da deonica bude završena do kraja decembra 2021. godine. Modernizacija i izgradnja dvokolosečne železničke pruge uključuje i izgradnju tunela i vijadukta „Čortanovci“.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *