Izdvojeno, Regionalni projekti

Od trošne kuće do velelepnog zdanja u Istri

Devastirani objekat u Istri pretvoren je u predivno imanje Morchaki Country Resort & Spa koje nudi vrhunsku turističku uslugu.

Ovo istorijsko porodično gazdinstvo sa seoskom kućom i predivnim zelenim vizurama, smešteno na čak 43 hektara okruženo šumama i maslinicima, u potpunosti je obnovljeno 2012. godine i prilagođeno današnjim standardima pružanja usluga smeštaja na visokom nivou.

Resort se sastoji od tri kamena objekta ukupne površine 554 kvadrata, a celi kompleks odiše duhom talijanske Toskane, piše D&D.

Morchaki-Country-Resort-istra-01

Imanje je proglašeno etno zonom u smislu zaštićene ruralne arhitekture, što je značilo da se ne smeju da se grade novi objekti, nego samo da se renoviraju postojeći u istim gabaritima i pod strogim nadzorom konzervatora.

Morchaki-Country-Resort-istra-02

Idejni projekt izradio je arhitektonski biro Kostrenčić-Krebel iz Zagreba, a izvođački projekt studio Arhitektura Plus. Detalje na eksterijeru i enterijeru potpisuje profesor Arsen Pletenac iz Pazina, koji se bavi vrlo specifičnom obradom fasada.

Morchaki-Country-Resort-istra-03

Kompleks čine tri objekta međusobno povezana stazama unutar prostranog dvorišta: najveća je glavna zgrada u kojoj se nekad živelo, a u produžetku su se nalazile štale za ovce i krave. Danas je tu smeštena moderna kuhinja i prostrana trpezarija s velikim kaminom.

Morchaki-Country-Resort-istra-15

U sklopu glavnog objekta nalazi se i impresivan wellness, opremljen hidromasažnim bazenom, turskom kupelji kao i finskom saunom. Na spratu su smeštene tri spavaće sobe.

Morchaki-Country-Resort-istra-11 Morchaki-Country-Resort-istra-12 Morchaki-Country-Resort-istra-13 Morchaki-Country-Resort-istra-14Morchaki-Country-Resort-istra-04Morchaki-Country-Resort-istra-05Morchaki-Country-Resort-istra-06Morchaki-Country-Resort-istra-07Morchaki-Country-Resort-istra-09Morchaki-Country-Resort-istra-10

Fotografije: Renata Škrinar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *