Hands-free dodatak za kvaku omogućava da vrata otvorite laktom a ne šakom; Foto: Materialise
Opremanje

Odštampajte hands-free dodatak za kvaku koji sprečava širenje koronavirusa

Skinite besplatno fajl, odštampajte dodatak na 3D štampaču, montirajte ga na vašoj kvaki i sprečite širenje Covida19. 

Kvake na vratima spadaju u najrizičnija mesta u domovima, bolnicama, fabrikama ili domovima za stare jer se na njima mogu zadržati zarazni mikrobi, poput koronavirusa. Ukoliko sebi ne možete da priuštite automatska vrata bez kvake, hands-free dodatak za kvaku koji omogućuje da vrata otvorite laktom a ne šakom, može biti dobro rešenje.

Kompanija Materialise, specijalizovana za 3D štampu, omogućila je da se njihov dizajn hands-free dodatka za kvaku može potpuno besplatno preuzeti.

Hands-free dodatak za kvaku omogućava da vrata otvorite laktom a ne šakom i tako sprečite širenje zaraznih bolesti.

Njihov dodatak za kvaku osmišljen je tako da se lako može instalirati. Nije potrebno da bušite rupe na vratima niti da menjate kvaku. Sve što treba da uradite jeste da sa četiri šrafa međusobno pričvrstite dva 3D štampana dela.

Za sada, ovaj model se može prikačiti na cilindrične kvake prečnika od 18 do 22 mm, dok su u pripremi šeme za druge modele. Međutim, ukoliko znate da dizajnirate modele za 3D štampu, kompanija poziva sve zainteresovane da sami adaptiraju fajl tako da odgovara specifičnim kvakama i da potom izmenjeno rešenje podele sa celim svetom.

Prilagodite dodatak vašoj kvaki i podelite rešenje sa celim svetom

Moć 3D štampe

„Moć 3D štampe omogućio je našim inženjerima da lako osmisle i naprave rešenja u vanrednim situacijama“ – kaže Fried Vancraen, direkor kompanije Materialise. „Naš tim je za 24 sata osmislio i testirao ovaj hands-free dodatak za vrata, a sve zahvaljujući 3D štampi.“ – dodaje Vancrean.

Preuzmite fajl

Fajl možete preuzeti na ovoj adresi, a 3D štampanje možete naručiti preko brojnih firmi u našoj zemlji koji pružaju ovu uslugu. Ako ne možete da pronađete uslužnu 3D štampu, dodatak možete naručiti i od kompanije Materialise koja će vam ga poslati na kućnu adresu za 40 evra.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *