Unutrašnjost objekta površine 167 kvadratnih metara ne mora biti isključivo garažni prostor.
Arhitektura

Oklopljena garaža za novi Teslin kamion

Cybunker je objekat inspirisan formom novog Teslinog električnog kamiona Cybertruck.

Iako je futuristički dizajn podelio mišljenja među ljubiteljima kamiona, interesovanje za Cybertruck kompanije Tesla je veće nego što je bilo ko mogao da zamisli, te je 200 hiljada osoba već uplatilo depozite. A gde parkirati sve te kamione?

Njujorški dizajn studio LARS BÜRO je već osmislio garažu za ovo neobično vozilo Ilona Maska. Ona se može postaviti na bilo kojoj lokaciji, a monohromatska struktura nazvana Cybunker može biti nezavisna jedinica ili sastavni deo objekta.

Cybunker se može postaviti na bilo kojoj lokaciji, a ova blindirana struktura može biti nezavisna jedinica ili sastavni deo objekta.

Objekat bi bio izgrađen od veoma izdržljivog čelika i blindiranog stakla koje se primenjuje na oklopnim vozilima. Naravno, ceo dizajn garaže osmišljen kroz viziju o snazi i otpornosti koje odlikuju i Teslin kamion nazvan Cybertruck.

Unutrašnjost objekta površine 167 kvadratnih metara ne mora biti isključivo garažni prostor. Naime, objekat se može adaptirati u stambenu jedinicu, skladište ili neku drugu funkciju… na primer, kod nas bi se verovatno koristio za pravljenje slave (prim.ur.)

Garaža za više vozila

Iako objekat karakteriše čvrsta i zatvorena struktura, kroz bočne prozore od blindiranog stakla omogućen je panoramski pogled.

Preko masivne kapije stupa se u garažni prostor površine 55 kvadratnih metara koji se može uparkirati vozila nestandardnih dimenzija uključujući Cybertruck ali i druga Teslina vozila.

U ekstremnijim uslovima, ovaj deo objekta može se koristiti i kao vazdušna komora, kako bi se omogućio siguran prelaz iz otvorenog u zatvoreni prostor.

U prizemnom delu Cybunkera nalazi se tehnička prostorija koja sadrži sve kompjuterske sisteme, kao i pumpe i sistem za skladištenje energije koja se generiše preko solarnih panela na krovu.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *