Konferencija ABCD održaće se 20. maja s početkom u 11h
Dešavanja

Onlajn konferencija o Bijenalu, trendovima u arhitekturi i mladoj domaćoj sceni

Konferencija Architecture / Building / Creation / Design održaće se 20. maja.

Uoči 17. Međunarodne izložbe arhitekture, Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja organizuje online konferenciju Architecture / Building / Creation / Design – konferenciju o trendovima u arhitekturi i dizajnu prostora koja će se održati u četvrtak 20. maja 2021. godine sa početkom od 11.00 časova.

Srbija na Bijenalu

Ovogodišnji predstavnik Srbije na Bijenalu arhitekture u Veneciji je tim Moderni u Beogradu, koji je projektovao i proizveo izložbu pod naslovom „Osmi kilometar / 8th kilometer“ koja će biti predstavljena na konferenciji.

Izazovi u arhitekturi

Predviđen je i panel na kome će se govoriti o izazovima u arhitekturi na kojem će govoriti Milan Đurić, predsednik Udruženja arhitekata Srbije, Ksenija Lalović, profesor, Departman za urbanizam, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Branislava Stojiljković, docent, Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu i Miljana Zeković, profesor, Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Mlada arhitektonska scena

Na poslednjem panelu biće predstavljene nove domaće arhitektonske scene. Govoriće arhitekte Vladimir Đorić, Zabriskie studio, Dušica Totić i Marko Korošec, Remorker Architects,  Nemanja Zimonjić i Ognjen Krasna, TEN studio, Grozdana Šišović, re:a.c.t i Nikola Milanović, URED studio.

Svi zainteresovani gledaoci događaj mogu pratiti putem live streama na ovom linku.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *