Izvođenje

Otvoren novi terminal na aerodromu u Beču

Građevinski radovi na gigantskoj novoj zgradi terminala Check – in 3 (nekadašnji Skylink) na aerodromu u Beču konačno su završeni.

Krilo novog terminala dužine 460 m i širine 33m zauzima površinu od 71.000 m2 i raspolaže sa 51 platformom. Na severnoj strani nalazi se 8 stajališta za avione za kratke i duge relacije a na južnoj strani nalazi se 9 stajališta, od toga 5 za velike avione. Terminal je dug 270 m i površine od 76.000 m2. Na njemu se nalazi 96 šaltera za check in, prodavnice i lože. Stepenicama i pokretnim stepenicama omogućena je direktna veza do isto tako novoizgrađene aerodromske železnice.

Ukupno je obrađeno desetak hiljada kvadratnih metara podne površine. Nakon pripreme podloge površina je impregnirana Epoxy temeljnom smolom EP 70 BM.

Kako bi se postigla što bolja veza sa samonivelišućom masom koja dolazi nakon impregnacije, podloga je posuta kvarcnim peskom veličine zrna 0,7-1,2 mm. Kao masa za izravnavanje, sa jedne strane se koristila Reparaturna masa SF 80 za popunjavanje većih neravnina, zatim Nivelir masa Objekt Plus OS 50 za postizanje ravne površine pre lepljenja. Kako bi se udovoljilo zahtevima budućeg opterećenja podne obloge, lepljenje podnih obloga od sintetičkog kaučuka vršilo se dvokomponentnim lepkom PU 330, kao i specijalnim kontaktnim lepkom KK 346.

Već prvog dana podne obloge su izložene testu, budući da je kroz terminal prošlo 35.000 putnika.
Svojim višegodišnjim prisustvom na tržištu Srbije i višedecenijskim prisustvom na tržištu Evrope, Murexin se pozicionirao kao stabilan proizvođač materijala za završne radove u građevinarstvu.

Terminal 3 u brojkama:

10 ha površine, Terminal veličine 17 fudbalskih terena
– Potrošeno 297.420 tona betona, što je 15.000 mešalica za beton
– Krovna konstrukcija težine sedam punih džambo džet aviona
– Dužina cevi za grejanje i hlađenje je šest puta veća od udaljenosti aerodroma do centra Beča
– Duž vodovodnih cevi se može otrčati dva maratona
– Staklo na fasadi je površine stakala 600.000 sunčanih naočara

(Podovi)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *