Industrija

Otvorena fabrika Sika u Šimanovcima

Kompanija Sika otvorila je u Šimanovcima najsavremeniju fabriku za proizvodnju materijala za specijalne namene u građevinarstvu i industriji.

Nova fabrika se prostire na više od 4.300 kvadratnih metara i u okviru nje se nalaze proizvodni pogoni za proizvodnju tečnih aditiva za betone i praškastih proizvoda (građevinskih lepkova i maltera), ali i najsavremenije laboratorije. Prema planovima, u fabrici će se, po smeni, godišnje proizvoditi 6.000 tona tečnih i 20.000 kilograma praškastih proizvoda i to u najvećoj meri za tržišta Srbije i Crne Gore.

sika-simanovci-4

U ovu greenfield investiciju uloženo je oko 4.2 miliona evra. Svečanosti su prisustvovali Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji, Pol Šuler direktor kompanije Sika za EMEA region i brojni partneri.

“Nadam se da će novootvorena fabrika u velikoj meri podići kvalitet i raznovrsnost rešenja za srpsko i regionalno građevinarstvo. Cilj nam je da proizvodimo vrhunske proizvode po najkonkurentnijoj ceni, jer verujem da ćemo tako doprineti razvoju cele zemlje.”, rekao je Dragan Maksimović, direktor kompanije Sika Srbija.

sika-simanovci-5

Fabrika Sika Srbija je u potpunosti automatizovana i poseduje najsavremeniju tehnologiju i opremu koja omogućava veću fleksibilnost, brzo prilagođavanje linija za pakovanje u slučaju implementacije novih proizvoda, mogućnost opsluživanja više linija za pakovanje istovremeno i manje zahtevno održavanje.

Kompanija Sika u Srbiji posluje već 12 godina i učestvovala je u svim značajnim građevinskim projektima – Most na Adi, Most Beška, most Gazela, tuneli (Ovčar banja, Straževica, Lipak Železnik), Airport City, Delta City, Belville, TC Ušće, naselje Stepa Stepanović, obilaznica oko Beogradu i drugim.

sika-simanovci-3

U svetu je više od milion objekata izgrađeno Sika materijalima, kao što su – nuklearna elektrana Gösgen-Däniken u Švajcarskoj, Aerodrom u Abu Dabiju, stadioni za Svetsko prvenstvo u Brazilu ili Most Kolorado u Sjedinjenim Američkim Državama.

sika-simanovci-2

Saznajte više o Sika proizvodima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *