Industrija

Beočinska fabrika cementa slavi 172. rođendan

Zaposleni u Beočinskog fabrici cementa „Lafarž“ danas obeležavaju 172. rođendan najastarijeg i vodećeg proizvođača tog građevinskog materijala u Srbiji.

Proslavi će, kako je najavljeno, prisustvovati generalni direktor „Lafarž BCF“ Kostin Bork, predstavnici Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i drugi zvaničnici.

Tom prilikom će rukovodstvu fabrike biti uručena „Osmoavgustovska nagrada za društveno odgovorno poslovanje“, koju već šestu godinu dodeljuje Sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala, kao deo Saveza samostalnih sindikata Srbije.

BFC je osnovana davne 1839. godine, kao prva fabrika cementa na Balkanu. Novo poglavlje u istoriji fabrike počinje 2002. godine nakon privatizacije i pristupanja „Lafarž grupi“, koja ima postojenja u gotovo 80 država širom sveta i zapošljava više od 84.000 ljudi.

Prošle godine „Lafarž BFC“ je, zajedno s firmom „Šolaja beton“, u Zemunu otvorio fabriku betona i maltera. Plan je da „Lafarž beton“, gde „Lafarž BFC“ ima 80 udela kapitala, godišnje proizvodi 100.000 kubnih metara betona i maltera i time i u tom segmentu pozicionira na domaćem tržištu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *