Konkursi

Otvorena izložba studenata arhitekture za rešenje vinarije i destilerije

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu otvorena je izložba najboljih studentskih radova prijavljenih na konkurs za idejno rešenje vinarije i destilerije, koja će biti izgrađena u kompleksu kompanije Nelt u Dobanovcima.

Konkurs je raspisan u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom i trajao je od 5. aprila do 1. juna, a prijavljen je ukupno 21 rad.

Stručni žiri koji su činili Vasilije Milunović, profesor Arhitektonskog fakulteta, mr Aleksandar Videnović, docent Arhitektonskog fakulteta, Marko Milanković, menadžer za odnose s javnošću kompanije Nelt, Milorad Cilić, autor TH projekta i poznati arhitekta Goran Vojvodić, proglasio je tri prvoplasirana rada od kojih će nakon dopune biti proglašeno pobedničko rešenje po kom će projekat biti realizovan.

Nelt_vinarija-i-destilerija

Tri rada koja su ušla u uži izbor imaju prednosti u odnosu na konkurentska rešenja, a predlog stručnog žirija je da budu nagrađena jednakovrednom nagradom i da nakon unapređenja konkretnih primedbi bude odabran najkvalitetniji projekat za realizaciju.

Ključni kriterijumi za ocenjivanje radova bili su arhitektonsko urbanističko rešenje, uklopljenost urbanističkog rešenja u postojeće okruženje, ispunjenost prostornih i funkcionalnih zahteva i racionalnost i ekonomičnost rešenja u celini.

Marko Milanković, Nelt
Marko Milanković, Nelt

„Pobednik konkursa će imati jedinstvenu priliku da objekat vinarije i destilerije bude izveden prema njegovom projektu. Verujemo da takva mogućnost za svakog mladog arhitektu na početku karijere, predstavlja veliku profesionalnu satisfakciju i podsticaj za dalja profesionalna usavršavanja “, istakao je Marko Milanković, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Nelt.

Svi prijavljeni radovi ispunili su propozicije konkursa i biće izloženi u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta do zatvaranja izložbe 25. juna.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *