Arhitektura

Ovaj hotel na francuskom brdašcetu nikog ne ostavlja ravnodušnim

Kabine u nordijskom stilu plene pažnju svojom neobičnom vertikalnom formom pa nas najviše podsećaju na osmatračnice.

Po projektu studija Reiulf Ramstad Arkitekter na severoistoku Francuske nikao je hotel Breitengach Landscape koji se zahvaljujući svojem neobičnom arhitektonskom oblikovanju savršeno uklapa u prelep brdoviti krajolik. Glavna zgrada hotela sa recepcijom, restoranom i spa centrom je vizuelno razbijena sa 14 kabina u nordijskom stilu koje izgledaju kao da su raspršene po terenu. Zahvaljujući njihovoj laganoj konstrukciji i elegantnom oblikovanju ceo prizor deluje nestvarno!

Iako su one kabine kontrastu sa zelenim, brdovitim krajolikom one zahvaljujući svojim prorcijama i formom izgledaju kao da su oduvek bile tu.

Svedena paleta materijala i boja, koja se uglavnom koncentriše na svetlije drvo i staklo, zaslužna je da ceo kompleks, koji se prostire na 17.000 kvadrata, deluje vrlo elegantno i nenametljivo stavljajući prirodu u prvi plan, a opet ne ostavljajući gostu dilemu da li će dobiti prvoklasan smeštaj.

Kabine, koje imaju od 20 do 60 kvadrata, plene pažnju svojom neobičnom vertikalnom formom koje nas najviše podsećaju na osmatračnice. Iako su one u kontrastu sa zelenim, brdovitim krajolikom one zahvaljujući svojim prorcijama i formom izgledaju kao da su oduvek bile tu.

Preseci svih vrsta kabina

Pogled koji pleni

Zahvaljući svojoj visini, s vrha kabine prostire se spektakularan pogled na dolinu. Enterijer smeštajnih jedinica je sveden ali je pritom i bogat opremom, tako da se je ceo akcenat stavljen na uživanje u prirodnoj okolini.


Fotografije i vest via: Reiulf Ramstad Arkitekter

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *