Arhitektura

Pogledajte kako će izgledati prvi luksuzni hotel u svemiru

Očekuje se da će hotel otvoriti svoja vrata gostima 2022. godine, zvaće se Aurora Station i koštaće oko 100 miliona dolara.

Hotel je dizajniran tako da u njega mogu da se smeste četiri gosta i dva člana osoblja i kretaće se na orbiti od oko 320 kilometara iznad zemlje. Kompanija Orion Span, koja stoji iza ovog projekta, zaposliće bivše astronaute na pozicijama osoblja.

Predviđa se da će put od 12 dana koštati 9,5 miliona dolara po osobi, što je najniža cena za put u svemir postavljena do sada. Kako ističe Space.com, u periodu između 2001. do 2009. godine svega sedam civila je putovalo u svemir do Međunarodne svemirske stanice i za to su morali da izdvoje od 20 do 40 miliona dolara pojedinačno. Dakle, nova cena je sitnica…

Pogledajte kako će to otprilike izgledati:

Gostima će biti omogućeno da iskuse kako je to kretati se u prostoru bez gravitacije, bezbedno plutajući kroz hotel.

Stanicu Aurora dizajnirao je inženjer Frank Eichstadt sa svojim timom. Eichstadt je reputaciju stekao kao glavni arhitekta internacionalne svemirske stanice Enterprise.

Kakve usluge nudi Stanica Aurora

Čelnici Orion Spana tvrde da će hotel krenuti sa radom godinu dana nakon lansiranja 2021. godine. Gostima će biti omogućeno da iskuse kako je to kretati se u prostoru bez gravitacije, bezbedno plutajući kroz hotel. Osim toga, moći će i da učestvuju u istraživanjima poput odgajivanja hrane u svemirskim uslovima, i da po koju namirnicu uzmu za suvenir.

Aurora će obići pun krug oko Zemlje na svakih 90 minuta, pa će gosti moći da vide 16 zalazaka i izlazaka sunca dnevno.

Aurora će obići pun krug oko Zemlje na svakih 90 minuta, što znači da će gosti moći da vide 16 zalazaka i izlazaka sunca dnevno. Gosti će sa svojim prijateljima i porodicom biti u kontaktu putem Wi-Fi prenosa.

Pre poletanja, gosti će morati da odslušaju web kurs Orion Spana i da prođu obuku u njihovim prostorijama u Hjustonu. Dezeen piše da su treninzi sličnog tipa do sada trajali po dve godine, ali je Orion Span uspeo da isti program „sabije“ u samo tri meseca.

Planovi za budućnost

Originalni model Stanice Aurora dizajniran je tako da vremenom može da se nadogradi. To znači da će nove smeštajne jedinice i luksuzni apartmani moći da se dodaju kada se za to ukaže potreba. Plan je da kroz nekoliko godina Orion Span počne da prodaje ove apartmane kao prave stambene jedinice, a budući vlasnici će svoje stanove moći da rentiraju, posećuju po želji ili, pak, da žive u njima.

Trenutno se primaju rezervacije za odsedanje u hotelu uz depozit od 80.000 dolara. Budući gosti biće stavljeni na listu čekanja. Ima zainteresovanih? Rezervišite ovde.

Ilustracije: Orion Span

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *