Hotel smešten u poznatom švajcarskom skijalištu Vallée de Joux, ima terasastu formu koja će skijašima omogućiti skijanje i po krovu ove zgrade.

Arhitektonska firma BIG predstavila je projekat hotela Audemars Piguet Hotel des Horlogers, kojeg su uradili u saradnji sa projektnim biroom Cche Architecture.

Kompaktna šema kompleksa hotela definisana je cik-cak formom koja se besprekorno integriše u pitomu  topografiju okolne doline i tako formira vezu sa obližnjim muzejem Atelier.

Pad od 6 posto na terasama omogućava gostima da započnu skijanje sa krova hotela

Hotel površine 6.400 kvadratnih metara čini pet komponenti povezanih u cik-cak šemu. Suptilno nagnuta struktura, spaja se sa okolnom padinom i tako poziva skijaše da se spuste skijama sa vrha hotela prema stazama Valle de Joux, piše ArchDaily.

Cik-cak forma hotela odlično odgovara topografiji terena
Pad od 6% omogućava skijašima da započnu skijanje sa krova hotela

Sa stepenasto organizovanog krova pruža se prelep pogled na okolne planinske predele.

Sa stepenasto organizovanog krova pruža se prelep pogled na okolne planinske predele

U unutrašnjosti, čitav prostor je povezan kontinuiranim hodnikom koji vodi do soba i koji omogućava jednostavno cirkulisanje osoblja hotela, kao i obavljanje servisnih aktivnosti.

Restoran, bar, spa centar i konferencijski centar orijentisani su prema dolini, koristeći dati pogled i prirodno osvetljenje.

A za početak maketa hotela:

Rendering: BIG

Kad ste već ovde…