Arhitektura

Nadrealna nadgradnja hotela koju potpisuje Filip Stark

Za francuski grad Mec renomirani dizajner osmislio je hotel kubične forme na čijem krovu će biti tradicionalna kuća iz 18. veka.

Iako ovaj projekat na prvi pogled deluje kao članak iz naše rubrike Antigradnja, zapravo radi se o novom Hiltonu iz brenda Curio u koje spadaju vrlo specifični i veoma luksuzni hoteli.

Poznati dizajner Filip Stark angažovan je da napravi „hrabri i nadrealni“ hotel od četrnaest spratova koji treba da izgleda kao nijedan do sada. Upravo su to i dobili! Stark je osmislio hotel sa 119 soba i apartmana monolitne forme na čiji krov je smestio tradicionalnu francusku kuću iz 18. veka. Pogledajte kako to izgleda:

Ne, nije iz rubrike Antigradnja…

Na krovu hotela smeštena je tradicionalna francuska kuća iz 18. veka.

„Ovaj projekat je igra o iskorenjenim korenima i simboličkoj konstrukciji Lorene, kulturno-istorijske regije na severoistoku Francuske.“, rekao je Stark.

Na krovu će, pored kuće, biti smešen i restoran u zelenilu

Projekat velikog kalibra

U kući će biti smešten „poetičan restoran i bar“ koji će biti okruženi krovnom terasom i baštom, a biće građen u neposrednoj blizini Centra Pompidu Mec, piše Dezeen.

„Mec prolazi kroz period oživljavanja. Sjajno je videti da projekti ovog kalibra dolaze u Mec pa verujem da predstoje obećavajuća vremena za naš grad.“, rekao je gradonačelnik Dominik Gros.

„Ovo će biti impresivan dodatak našem portfoliju u Francuskoj, koja i dalje važi za najposećeniju zemlju na svetu.“, rekao je Patrik Ficgibon, viši predsednik razvojnog sektora Hilton hotela.

Rendering: Philippe Starck

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Srki

    Imamo i mi ovakvih u Bg ali od nepoznatih autora…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *