Enterijeri

Ovaj mali stan izgleda znatno veće zahvaljujući denivelaciji prostora

Spavaća soba je osetno izdignuta u odnosu na ostatak stana, što je stvorilo drugačiju perspektivu prostornih gabarita.

Kroz projekat renoviranja enterijera stana u italijanskom gradu Trento, koji je izvela arhitektonsk firma Studio Raro, može se uočiti nekoliko zanimljivih i jedinstvenih dizajnerskih elemenata.

Pre svega ovaj mali stan svakako se može pohvaliti efikasnom organizacijom prostora što se može uočiti čim kročite u njega. Naime, pri samom ulasku u stan postavljena je dugačka komoda žute boje koja se zapravo transformiše u kuhinjske elemente. Neposredno uz kuhinju nalazi se ugradni element za skladištenje stvari koji jednim delom nosi i kuhinjske ugradne uređaje.

Denivelisana spavaća soba je transparentnim pregradama odvojena od ostatka prostora.

Međutim, rešenje koje je svakako iznenađujuće jeste da su kuhininjski elementi ujedno i deo platforme kojom je spavaća soba izdignuta od ostatka prostora. Denivelisana spavaća soba je transparentnim pregradama odvojena od ostatka prostora, tako da vizuelno ne smanji stan ali da se istovremeno obezbedi potrebna intimnost.

 

Zahvaljujući staklu ovaj prostor dobija dovoljnu količinu prirodne svetlosti.

Skriveni prostor za odlaganje

Stepenice koje vode do spavaće sobe mogu se delimično podignuti tako da se otvori skriveni prostor ispod platforme, namenjen za dodatno skladištenje stvari.

Prepoznatljiva rasveta

Trpezarija i dnevni boravak takođe su dizajnirani u minimalističkom stilu, ali sa zanimljivim detaljima, poput poznatih komada rasvete od Flosa i Vibie koje daju karakter ovom malom stanu. Ova rasveta dostupna je i kod nas i može se kupiti u LSDesign.

Foto: Studio Raro, via Contemporist

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *