Enterijeri

Ovakvu kliniku za estetsku hirurgiju još niste videli

Enterijer klinike FACE više podseća na lobi hotela nego na medicinski objekat. Ovakav efekat dobijen je upotrebom art deco motiva, pa tako enterijerom dominira kamen, mesing i tkanine u smaragdno-zelenim tonovima.

Vlasnici poznate klinike iz Toronta su se za novi dizajn enterijera obratili studiju Audax, sa zahtevom da dobiju prostor koji neće izgledati kao standardni objekat za estetsku hirurgiju već da izgleda prijatnije i ugodnije za njihove pacijente. Kako bi ispunili ovu želju klijenata, arhitekte su razmišljale van šablona i osmislite su enterijer koji izgleda kao da ste ušli u hotel. Glavni cilj ovakvog dizajna bio je napraviti prostor koji opušta pacijente… pre nego što dođu pod nož (prim.ur.)

Glavna inspiracija za dizajn bili su art deco motivi, pa je tako mesing primarni materijal u čekaonici.

Prilikom oblikovanja enterijera korišćena je bogata paletu materijala, uključujući mesing, tamni kamen, tkanine u smaragdno-zelenim tonovima, kao i staklo peskarenog izgleda.

“FACE nam je pružio jedinstvenu priliku za dizajn tako što je izazvao naša dosadašnja očekivanja o izgledu jedne klinike.”, rekle su arhitekte iz biroa Audax.

Glavna inspiracija za dizajn bili su art deco motivi, pa je tako primarni element enterijera čekaonice mesing u različitim formama i namenama.

Prostor čekaonice izveden je tako da posetiocima pruži privatnost u odnosu na prolaznike na ulici, ali i dobija dovoljnu količinu prirodnog osvetljenja.

Prostori namenjeni sprovođenju tretmana su smirenog dizajna ali takođe luksuzno uređeni.

Operaciona sala je opremljena savremenom medicinskom opremom i tehnologijom, a dizajn je u skladu sa ostalim prostorijama klinike.

Foto: Erik Rotter via V2com

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *