Građevinarstvo

Ovo je najveći zeleni zid u Londonu

Londonski kvart Victoria odnedavno je bogatiji za najveći zeleni zid u Londonu koji se prostire na površini od 350 kvadratnih metara na kojoj je zasađeno više od 10 hiljada biljaka.

Hotel Reubens at the Palace u blizini Bakingemske palate lokacija je ovog 21 metara visokog zida na kojem je zasađeno više od 20 različitih vrsta biljaka, uključujući jagode, zimske geranije i niz drugih sezonskih biljaka.

Cveće je odabrano kako bi se osigurao celogodišnji cvat koji će privući ptice, leptire, pčele te na taj način podstaknulo povećanje bioraznolikosti ovog urbanog područja.

zeleni-zid-2zeleni-zid-3 zeleni-zid-5

Jedinstveni dizajn zida omogućuje hvatanje kišnice s krova kroz niz posebno napravljenih skladišta. Jedan od glavnih problema ove četvrti je rizik od poplava za vreme jakih kiša zbog vrlo niske mogućnosti upijanja vode. Prema britanskoj Agenciji za zaštitu okoline, trenutno je više od 100 hiljda zgrada u Londonu pod rizikom od poplava.

Voda koja se prikuplja u rezervoare polako prolazi kroz sistem kanala u zidu te osim što biljkama obezbeđuje vodu, smanjuje rizik površinskih poplava.

zeleni-zid-1 zeleni-zid-4

Uz navedeno, ovaj zeleni zid trebao bi znatno popraviti kvalitet vazhuda u kvartu, smanjiti buku i poboljšati izolaciju hotela.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *