Enterijeri

Ovo stepenište služi i kao kuhinjski element i kao garderober

Spajanjem dva stana u jedan dobijen je dupleks s mnoštvom fleksibilnog prostora koji se prilagođava potrebama četvoročlane porodice.

Studio Spacon & X preoblikovao je dve zasebne stambene jedinice u jedan prostor spajajući ih višenamenskim stepeništem koje povezuje oba sprata u jednu celinu. Roditelji sa dvoje dece želeli su stvore dom koji ima više funkcionalnih zona pa je zato sav nameštaj u stanu multifunkcionalan.

Stepenište koje razdvaja, a ujedno i spaja kuhinju sa sobom za goste, element je sa najviše funkcija u stanu. Sa strane kuhinje služi kao polica za posuđe, dok je sa strane sobe dodatni prostor za odlaganje stvari. Stepenište na najbolji način predstavlja ideju o rušenju granica između funkcija nameštaja i prostora.

Sa strane trpezarije ovo stepenište služi kao kuhinjski element dok sa druge strane služi kao garderober.

 

U prvobitno ograničenom prostoru, nakon renoviranja, razbijene su granice i stvorena je skladna celina prepuna fleksibilnih zona, piše Designboom.

Kuhinjski elementi izvedeni su u beloj boji od materijala koji se lako održava. Kako bi se razbila koloritna monotonija, oni su kombinovani sa elementima od borovine koji su doprineli toplijoj atmosferi.

Svetli i lagani materijali primarno su korišćeni u dizajniranju enterijera stana, a transparentni pregradni zidovi doprineli su njegovoj prozračnosti.

Kako bi se došlo do dodatnog prostora koji zahtevaju raznovrsne porodične aktivnosti, krevet u sobi za goste može se podići i uklopiti u zid.

Takođe, dnevni boravak je organizovan kao fleksibilna zona koja se transformiše prema potrebama porodice.

Jednim potezom ruke, podiže se šank koji se može koristiti za razne stvari.

Na spratu su smeštene spavaće sobe roditelja i dece, kao i kupatilo i garderober.

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Foto: Spacon & X

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *