Arhitektura, Izdvojeno

Pogledajte kako će izgledati rekonstrukcija stadiona na Rolan Garosu

Pored toga što će glavni teren dobiti novi pokretni krov, planirana je izgradnja dodatnog terena kao i sportskog sela.

Zvaničnici iz Rolan Garosa, domaćina French Opena, jednog od četiri grend slem turnira, najavili su veliko renoviranje ovog teniskog kompleksa koje će koštati 400 miliona dolara. Najveći deo investicija otići će na rekonstrukciju glavnog terena, Court Philippe-Chatrier, koji je će dobiti pokretni krov. Animaciju ovog velikog poduhvata možete videti ispod:

Kao što se vidi iz snimka, glavni teren će biti rekonstruisan praktično do temelja kako bi se arena statički prilagodila ugradnji pokretnog krova. Ovom rekonstrukcijom, koju potpisuje biro ACD Girardet, praktično će se omogućiti odigravanje mečeva u zatvorenom prostoru od 2020. godine na Rolan Garosu.

Drugi video pokazuje kako će izgledati izgradnja novog terena Court des Serres sa 5.000 sedišta. Specifičnost ovog teniskog terena je u tome što će biti okružen plastenicima u kojima će rasti flora sa četiri različita kontinenta. Ovaj teren, kojeg je projektovao arhitekta Marc Mimram, biće povezan sa ostatkom sadržaja putem aleja sa drvećem u kojima će ljubitelji tenisa moći da odahnu.

Treća glavna komponenta velike rekonstrukcije biće Roland Garros Village. Ovo sportsko selo, koje je projektovao atelje Chaix & Morel, predstavljaće novi prijemni deo teniskog kompleksa sa brojnim restoranima i prodavnicama ali i baštom koju potpisuje biro Team Corajoud.

Više informacija o rekonstrukciji Rolan Garosa možete naći na zvaničnom sajtu.

Korisni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *