Enterijeri

Papirni enterijer: Svaki element ove prodavnice napravljen je od kartonskih tuba

Nus produkt obližnih modnih kuća iskorišćen je na najbolji mogući način.

Šta raditi sa svim tim kartonskim tubama oko kojih su namotane tkanine i tekstili za modnu industriju? Uglavnom završe na reciklaži ali u ovom slučaju data im je potpuno nova uloga. Od njih je napravljen enterijer! Naime, kozmetička firma Aesop otvorila je novu prodavnicu u Los Anđelesu čiji je svaki element enterijera napravljen od ovog papirnog materijala.

Ovaj neobičan projekat osmislili su dizajneri iz studija Brooks + Scarpa, koji su inspiraciju pronašli u okolnim modnim kućama i buticima. Uvideli su da su oni prepuni kartonskih tubi sa kojih su skinute tkanine i koje ničemu ne služe. Ideja je rođena!

Rolne prečnika 15 centimetra, napravljene od unakrsno lameliranog papira, prikupljene su iz obližnjeg modnog kvarta Los Anđelesa i potom poslate u lokalnu fabriku na doradu.

Pošto je papir izrazito zapaljiv materijal, kartonske tube su pre postavljanja premazane slojevima koje im čvrstinu ali i otpornost na vatru, piše Inhabitat.

Počev od zidova, preko polica, pulta pa i rasvete, sve je izvedeno od kartonskih rolni. One su postavljene vertikalno kako bi se naglasila visina prostora ove kozmetičke radnje.

U monohromatskom enterijeru jedini kontrasti predstavljaju vintidž porcelanski umivaonik, koji je nabavljen na lokalnom otpadu, ali i kozmetički proizvodi koja posmatraču prvo ulaze u oči – što je poenta jedne prodavnice.

Čak su i fijoke napravljene od tubi.

Foto: Brooks + Scarpa

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *