Nus produkt obližnih modnih kuća iskorišćen je na najbolji mogući način.

Šta raditi sa svim tim kartonskim tubama oko kojih su namotane tkanine i tekstili za modnu industriju? Uglavnom završe na reciklaži ali u ovom slučaju data im je potpuno nova uloga. Od njih je napravljen enterijer! Naime, kozmetička firma Aesop otvorila je novu prodavnicu u Los Anđelesu čiji je svaki element enterijera napravljen od ovog papirnog materijala.

Ovaj neobičan projekat osmislili su dizajneri iz studija Brooks + Scarpa, koji su inspiraciju pronašli u okolnim modnim kućama i buticima. Uvideli su da su oni prepuni kartonskih tubi sa kojih su skinute tkanine i koje ničemu ne služe. Ideja je rođena!

Rolne prečnika 15 centimetra, napravljene od unakrsno lameliranog papira, prikupljene su iz obližnjeg modnog kvarta Los Anđelesa i potom poslate u lokalnu fabriku na doradu.

Pošto je papir izrazito zapaljiv materijal, kartonske tube su pre postavljanja premazane slojevima koje im čvrstinu ali i otpornost na vatru, piše Inhabitat.

Počev od zidova, preko polica, pulta pa i rasvete, sve je izvedeno od kartonskih rolni. One su postavljene vertikalno kako bi se naglasila visina prostora ove kozmetičke radnje.

U monohromatskom enterijeru jedini kontrasti predstavljaju vintidž porcelanski umivaonik, koji je nabavljen na lokalnom otpadu, ali i kozmetički proizvodi koja posmatraču prvo ulaze u oči – što je poenta jedne prodavnice.

Čak su i fijoke napravljene od tubi.

Foto: Brooks + Scarpa

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs: