Enterijeri, Izdvojeno

Plavi stan inspirisan Baltičkim morem

Kad je voda inspiracija za enterijer modernog stana u Rusiji, onda rezultat izgleda ovako!

Po projektu arhitektice Marine Kutuzove, u Svetlogorsku na obali Baltičkog mora izvedeno je spajanje dva stana u jedan s namerom da se on koristi ne samo tokom godišnjih odmora već tokom cele godine.

Nakon spajanja, dobijena je površina od 125 kvadrata s prostranom dnevnim boravkom s kuhinjom i trpezarijom, jednom velikom dečijom sobom i prostranom spavaćom sobom s prelepim pogledom na obalu. Privatni deo stana je jasno odvojen od gostinskog dela tako što je spavaći blok formiran u jednom krilu stana.

Sivo plavi tonovi ukombinovani sa efektnom rasvetom, savremenim komadima nameštaja i tamnijim teksturama, daju ovom stanu šik izgled.

 

Vizuelna dinamika u enterijeru postignuta je korišćenjem tamnijih tonova na zidovima koji su prostori dali i veću dubinu.

Zidovi u dnevnoj sobi dekorisani su tehnikom „a secco“ s tim što je u ovom slučaju izabrana koloritna paleta koja odgovara stanu, a to je sivo-plava.

U stanu je korišćena rasveta kompanije DelightFULL i njihove visilice Coltrane koje trpezariji daju dozu šika.

Dizajneri su posebno ponosi na ulazni deo gde akcenat nije stavljen na hodnik već na pogled koji se otvara ka prostranom dnevnom boravku. Jedini detalj koji je ostao vidljiv u ulaznom delu jeste polica Ligne Roset.

U spavaćem delu zidovi su obloženi bakrom kako bi reflektovali sunčevu svetlost i time ispunili prostoriju toplinom.

Zidovi u hodniku, kao i na samim ulaznim vratima, dekorisani su vertikalnim prugama od medijapana. Sličan princip primenjen je u i dečijoj sobi s tim što je taj trik tamo izveden gipsom.

Roditejsko kupatilo je toplo kao i njihova soba, dok je gostinski toalet urađen kao i ostatak stana — u sivo-plavoj boji. U ovom toaletu dominiraju tri Foscarinijeve visilice od betona.

Foto: Detali Design

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *