Arhitektura

Počinje gradnja najviše drvene zgrade u Holandiji

Ovaj inovativan objekat samo je deo nove stambene četvrti Amsterdama u kojoj će biti izgrađeno 4.000 stambenih jedinica.

Drveni objekat nazvan HAUT, nalaziće se u neposrednoj blizini reke Amstel, a njegova izgradnja počinje početkom 2017. godine. Projekat objekta potpisuju Team V Architectuur, koji su zajedno s firmama Lingotto, ARUP i Nicole Maarsen izabrani da osmisle izgled i konstrukciju najviše drvene zgrade u Holandiji.

HAUT zgrada 01

HAUT sa svojom visonom od 73 metra biće najviša drvena zgrada u Holandiji.

Zgrada HAUT sa svojom visonom od 73 metra biće najviša drvena zgrada u Holandiji. Drvena konstrukcija oko betonskog jezgra činiće zgradu od 22 sprata sa raznovrsnom ponudom stanova.  Kupci će moći da biraju između stanova na jednom nivou ili duplekse različitih kvadratura, piše ArchDaily.

HAUT zgrada 02

Trougaoni sistem osnova koji oblikuje čitavu zgradu, u zoni prizemlja ima zimski vrt, gde stanari mogu da učestvuju u zajedničkom baštenskom programu ili da se samo opuste i druže.

HAUT zgrada 03

Unutrašnjost stanova, takođe će biti izvedena u drvetu, kako bi se održao jedinstveni drveni dizajn celokupne konstrukcije. Svi stanovi imaće velike staklene površine na fasadnim zidovima, kako bi okolni pogled na reku bio što otvoreniji.

HAUT zgrada 04

Osim što će biti izgrađena od materijala na bazi drveta, zgrada HAUT biće opremljena i drugim sistemima koji podržavaju odživu gradnju.

Pogledajte kako izgleda najviši oblakoder od drveta koji bi trebalo da se gradi u Beču.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *