Enterijeri

Pogledajte kako je jedan veliki stan podeljen u tri manja

Manji stanovi vrede po kvadratu više nego veliki ali troškovi pretvaranja velikog u više manjih stambenih jedinica nisu tako mali.

Međutim, ukoliko živite u sredini kao što je Budimpešta gde ima puno studenata i mladih poslovnih ljudi koji su u potrazi za garsonjerama, onda su ti troškovi isplativi. Naime, veliki stan od 110 kvadrata na glavnom gradskom bulevaru (Nagykörút) pretvoren je u čak tri manja studija po projektu biroa batlab architects. Pogledajte kako to izgleda!

Mokri čvorovi odredili su položaj budućih kupatila i kuhinja u novostvorenim stanovima.

 

Prilično velik stan pretvoren je u tri manja tako što je za početak formiran hodnik u obliku slova L koji omogućava da se svakom stanu priđe zasebno. Mokri čvorovi odredili su položaj budućih kupatila i kuhinja u novostvorenim stanovima, a potom je oko njih organizovan dnevni borakavak sa trpezarijom i radnim kutkom, piše ArchDaily.

Novoprojektovano rešenje tri manja stana od jednog velikog

Pošto ovaj stan ima veoma visoku spratnu visinu, kreirane su galerije koje su omogućile da stanovi izgledaju prostranije. Kako bi svaki stan dobio svoj lični pečat, okrečeni su u tri različite i vrlo jake boje.

Kako bi se iskoristio svaki kvadratni centimetar stana, nameštaj je pravljen po meri. Komadni nameštaj, kao što su sofe i fotelje, zatečen je na licu mesta i restauriran što stanovima daje ličnu i nostalgičnu notu.

Pošto je u svakom stanu primenjena po jedna jarka boja, ostatak kolorita je neutralan.

Foto: Norbert Juhász

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *