Rok za izgradnju je 15 dana; Foto: YouTube screenshot
Aktuelno

Pratite uživo adaptaciju bolnice za obolele od koronavirusa na Karaburmi

Ministarstvo odbrane Srbije pokrenulo je live stream adaptacije bolnice koja treba da bude gotovo za maksimalno 15 dana.

U krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, danas je počela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid-19, kapaciteta 70 kreveta, saopštilo je Ministarstvo odbrane, piše Blic.

Na live streamu možete pratiti kako teče rekonstrukcija bolnice na Karaburbi, i koliko je vremena ostalo do krajnjeg roka za izgradnju.

Objekat bi trebalo da bude završen do 21. aprila. Trenutno se na videu može videti kako sat otkucava unazad, a trenutno je ostalo još 14 dana, 23 sata…

Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme Termomont i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kažu u Ministarstvu.

Vrednost donacije je oko 30 miliona dinara, a biće rekonstruisan objekat od 1.000 metara kvadratnih, dograđeno više od 300 metara kvadratnih objekta i izgrađena nova pristupna saobraćajnica duga oko 200 metara.

Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od Covid-19, čija je klinička slika lakša i srednje teška.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *